Сутра зором почиње лов на Златиборског вука 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Сутра зором почиње лов на Златиборског вука
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
23.02.2019 | 0 коментар(а)



Златибор – На српској планинској лепотици ових дана одржава се 37. Сабор ловаца Србије уз учешће бројних
Фото: РИНА

присталица овог спорта широм Србије. Данас се на Златибору окупило око 500 ловаца од севера до југа наше републике и такмичили су се у четири дисциплине.

То су биле гађање покретне мете вука са раздаљине од 100 метара, гађање стабилне мете срндаћа са исте раздаљине, гађање глинених голубова и на куп ,,Први партизан” гађање са раздаљине 400 метара.

,,Ујутро у седам креће потера за Златиборским вуком у ревиру планине Муртерница и то је, по обичају, главни догађај ових наших ловачких сусрета”, каже Милован Кнежевић, председник ловачког удружења “Златибор” из Чајетине који је по традицији домаћин овог догађаја.

Ловци из многих градова и села Србије стекли су се данас на Златибор, жељни дружења, вољни да обнове стара, и успоставе нова пријатељства. У потпуно зимском дану, који је протекао увек испод нуле, седели су или корачали кроз планински снег сатима, вољни да размене искуства, да се друже и да освеже нову страну живота. Међу њима је било и ловаца из Републике Српске који су под неки планински шатор донели плинску боцу, неку другу боцу са течношћу која никада не леди, и увек спремни да почасте и себе и друге. То је уосталом и смисао ловства у овом крају наше државе.

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.429.570 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)