Евиденција о пољопривредном земљишту у државној својини 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Евиденција о пољопривредном земљишту у државној својини
Trenutno na sajtu: 488       |       Podeli:
14.11.2018 | 0 коментар(а)



Управа за пољопривредно земљиште Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Републички геодетски

завод започели су сарадњу на усклађивању података који су уписани у катастар непокретности са фактичким стањем на терену.

Том корекцијом у катастру доћи ће се до тачних података о површини пољопривредног земљишта у државној својини, наведено је у саопштењу.

"По завршетку пројекта Република Србија ће у катастару имати ауторитативне податке и тачну евиденцију државног земљишта. Цео посао би требало да се заврши до краја године, коришћењем дигиталне платформе ГеоСрбија на којој се налазе дигитални катастарски планови, ортфото и сателитски снимци" речено је.

Како је објашњено до сада су се у те површине убрајале и оне које на терену то нису биле, као што је случај са парцелама под шумом те су управо ти, неусклађени, подаци чинили попис и евиденцију пољопривредног земљишта у државној својини, "готово немогућим задатком".

Наводи се да кроз тај пројекат Управа за пољопривредно земљиште доставља РГЗ податке о стању на терену како би се у службама за катастар непокретности извршила провера уписа.

"По потреби, урадиће се и исправка начина коришћења земљишта, односно културе. Кроз сарадњу између Управе и РГЗ-а биће ажурирани подаци за чак 150.000 хектара" наводи се и додаје и да је договорено да се најпре приступи корекцији података о парцелама на којима се на терену налазе шуме, а у катастру се воде као пољопривредно земљиште.

Након идентификације свих парцела које се на терену налазе под шумом и корекције података у катастру непокретности, управљање тим површинама би требало да буде пренето јавним предузећима која су задужена за газдовање шумским добром.

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


evidencija poljoprivredno zemljiste drzavna svojina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.396.141 посета
Тренутно на сајту: 489 посетилац(a)