Одређене зоне паркирања и цене паркинг места у Горњем Милановцу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одређене зоне паркирања и цене паркинг места у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 339       |       Podeli:
13.02.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На 37. седници Општинског већа разматрано је Решење о давању сагласности на ценовник за услуге паркирања на јавним паркиралиштима

и за уклањање и чување непрописно паркираних возила као и Решење о одређивању паркиралишта на територији општине Горњи Милановац на којима ће се вршити наплата накнаде за паркирање.

Надзорни одбор ЈП за изградњу у обухвату паркинг простора утврдио три зоне паркирања и то: екстра зону, прву зону и другу зону. Број паркинг места у екстра зони је 230, у првој зони је 348, а у другој зони број паркинг места износи 172, што укупно чини 750 паркинг места отвореног простора. Предложена цена појединачне карте у екстра зони је 49 динара, у првој зони је 35 динара, а предложена цена појединачне карте у другој зони износи 20 динара. Ове цене су предложене за коришћење паркинга у интервалу од једног сата.

Фото: ОУ Горњи Милановац

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић рекао је да су цене за коришћење паркинг места формиране на основу цена које су у окружењу: „ Када смо формирали цене за коришћење паркинг услуга, трудили смо се да наше цене буду најниже у окружењу. Ове цене које смо предложили су коначне цене које ће наши суграђани плаћати. У њих је урачунат ПДВ и као такве ће омогућити Паркинг сервису да функционише, без неке велике зараде”, рекао је Ковачевић.

Када је реч о казненим мерама и непоштовању плаћања паркинг места, дневна казна за неплаћање паркинг карте износи 1000.00 динара и потраживања тих средстава ће вршити Јавно предузеће за изградњу преко надлежних државних органа. Председник је истакао да се он искрено нада да ће Паркинг сервис кренути са радом по плану.

„ Ми смо са овом седницом Општинског већа завршили све оно што је било у надлежности Скупштине општине и Општинског већа. Остале припреме су у надлежности Јавног предузећа за изградњу и надам се да ће у наредним данима успети све да припреме и да од 1. марта званично стартује наплата паркирања у општини Горњи Милановац”, истакао је Ковачевић.

Фото: Горњи Милановац

На данашњој седници Општинског већа разматрало се и о изменама и допунама Правилника о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штете настале услед уједа или напада паса луталица. Општински правобранилац Марија Филиповић, рекла је да је изменом и допуном постојећег Правилника проширен списак потребне документације чиме се пооштравају услови за остваривање услова за накнаду штете услед напада паса луталица на домаће животиње. Од сада је потребно да власници домаћих животиња достављају извештај надлежне ветеринарске станице, а такође ће и комунална инспекција спроводити контролу када је реч о условима држања домаћих животиња.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.477.817 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)