Трећа срећа хиподрома 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Трећа срећа хиподрома
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
06.12.2016 | 0 коментар(а)



Чачак - Предлог градских власти у Чачку да се простор хиподрома у Прељини претвори у индустријску зону изазвао је бројне полемике у овом граду.



Жучна расправа у локалном парламенту покренута је због тога што би се пословни објекти нашли на локацији садашњег хиподрома. У Опозицији сматрају да би том одлуком коњички клуб „Миленко Никшић“ са традицијом дугом 125 година могао да остане без простора за рад.

Одлуком локалних власти незадовољни су и у чачанском Аеро-клубу јер би се индустријска зона нашла у непосредној близини аеродрома „Раван“.   

„Питање је како ће то утицати на аеродром „Раван“ је смо ми на прагу добијања међународне дозволе за коју су потребни специфични услови“, каже секретар Аеро-клуба Чачак Виолета Марковић.

Са друге стране градоначелник Чачка Милун Тодоровић сматра да ће ова одлука унапредити пословање аеродрома али и сачувати  коњички клуб коме, због дуга старим власницима парцела, прети гашење. Коњички клуб тај износ нема, а град је спреман да определи средства за ту сврху али под условом да се укњижи као власник земљишта.

„Износ због којих се водио спор 18 година између коњичког клуба и претходних власника је са 30 милиона дошао на 90 милиона. Правоснажна пресуда гласи да коњички клуб од септембра следеће године мора да измири овај дуг са затезном каматом  у наредних 10 година. Нудимо најбоље решење и за коњички клуб али и за град Чачак, истиче Тодоровић.

Глас западне Србије

Прилог емитован у Дневнику западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.777.926 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)