Добровољно давање крви у Ариљу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Добровољно давање крви у Ариљу
Trenutno na sajtu: 505       |       Podeli:
09.12.2016 | 0 коментар(а)



Ариље - Црвени крст у сарадњи са центром за трансфузију ужичке болнице организовао је редовну акцију добровољног давања крви,



како би обезбедили довољну количину у земиским месецима када је много теже доћи до удаљених предела. Добар одзив је показао велики значај ове хумане акције.

Представник Црвеног крста из Ариља Милица Ћосовић истакла је да су ове године организовали шест акција добровољног давања крви.

„Апелујем да људи дођу, буду хумани, дају крв и на тај начин спасу или продуже неком живот. Сваких пет секунди је потребно да по један човек да крв како би обезбедила довољна количина крви“, рекла је Ћосовић.

Давање крви је један јако леп и химан гест када је здрав човек у могућности да својим несебичним и пре свега хуманим гестом спаси некоме живот. Сам значај добровољног давања крви препознало је око 50 мештана места Ариље и на тај начин су помогли ову акцију.

Докторка Радмила Смиљанић из Службе за трансфузију крви Ужице наводи да имају даваоце који су преко сто пута давали крв,  али има и оних који су тек прославили своје пунолетство, а већ су показали своју хуманост.

Захваљујући овим редовним акцијама које се одржавају шест пута годишње ужичка болница ће у наредном периоду имати довољно залиха ове драгоцене течности.

Прилог емитован у Дневнику западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.234.727 посета
Тренутно на сајту: 505 посетилац(a)