Затворени базен у Краљеву у плану „Србија 2025“ 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Затворени базен у Краљеву у плану „Србија 2025“
Trenutno na sajtu: 455       |       Podeli:
27.01.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - Локална власт али и шира јавност у граду на Ибру с великим одобравањем дочекују нови инвестициони циклус

који има своје чврсто упориште и у плану „Србија 2025“. И у овом стратешком документу,али и у обећању председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, датом приликом недавне посете Краљеву,своје место нашао је завршетак давно започете градње затвореног градског базена у приградском насељу Рибници. Како је премијерка обећала Влада у те намене издвојиће 600 милиона динара, док ће 240 милиона обезбедити локална самоуправа.

„Нисмо били сигурни да ће нам држава помоћи, тако да нисмо за ову годину у буџету планирали средства за затворени базен. Сада је то извесно.Имамо обећање Владе а и изградња затвореног базена ушла је у Инвестициони план „Србија 2025” који је од националног значаја. Зато ћемо ребалансом определити 120 милиона динара за ту инвестицију, а догодине исто толико. Тиме ће финансијска конструкција бити затворена на наше велико задовољство, јер Краљево годинама чека на овакав објекат који заслужује и који му је преко потребан“, кажа градоначелник Краљева др Предраг Терзић.


Иначе, камен темељац за затворени базен постављен је пре скоро четири године, урађено је испитивање терена из банкарског кредита, али је због недостатка средстава у градској каси градилиште врло брзо затворено.

У међувремену дошло је до исправке пројекта у смислу смањења укупне површине објекта и вредности целе инвестиције. Базен димензија 25 пута 33 метра градиће се на већ започетом месту, поред нове спортске хале, с тим што ће у оквиру комплекса бити изграђен и један мали базен за подучавање најмлађих пливању.Након препројектовања од почетне вредности инвестиције од 980 милиона динара дошло се до цифре од 840 милиона динара у којој ће учешће државе износити 600 а града Краљева 240 милиона динара.

Према изјави Александра Несторовића, директора Дирекције за управљање грађевинским земљиште Краљево,изградња једног оваквог објекта не би требало да траје дуже од две године, а радови би отпочели чим временске прилике дозволе.

 

 ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Zatvoreni bazen 2025 Predrag Terzic Aleksandar Nestorovic kamen temeljac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.843.493 посета
Тренутно на сајту: 456 посетилац(a)