У Пријепољу почео са радом 49. сазив уметничке колоније Милешева 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У Пријепољу почео са радом 49. сазив уметничке колоније Милешева
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
16.08.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – У пријепољском Дому културе, синоћ је изложбом дела прошлогодишњих учесника



почео са радом 49. сазив Уметничке колоније Милешева. Љубитељи уметности, моћиће да виде ауторска дела настала током прошлогодишњег дружења уметника, инспирисана природним лепотама и културним наслеђем Пријепоља.

Овогодишња, 49. по реду, Уметничка колонија „Милешева” окупила је 10 уметника из Србије и земаља региона. Директорица Дома културе Адмира Мостарац нагласила је да се ближи велики јубилеј, 50 година постојања и рада Ликовне колоније Милешева, те да ће тим поводом бити припремљена монографија.

„Ми у Дому кутуре и Савету Колоније, вредно радимо да долазећи јубилеј обележимо достојанствено и онако како доликује. У току је припрема монографије какву ова Колонија и заслужује, по свом значају и културним дометима”, навела је између осталог Мостарац.

Председник општине Пријепоље Владимир Бабић захвалио се уметницима на делима која ће оставити легату Колоније.

„Хвала Вам што сте овде и свим уметницима који су сваке године радили на стварању Колоније. Надам се да ћете из Пријепоља понети само лепе успомене и да ћете Колонију промовисати где год да будете радили”, казао је Бабић.

фото: ПП Медиа

О раду Колоније у суперлативу је говорио и заменик министра културе и информисања Радован Јокић, који ће ове године учествовати у раду 49. сазива Колоније. Он је обећао помоћ ресорног министарства за наредну годину, како би се велики јубилеј што боље обележио.

„Ми смо већ договорили са уметничким руководиоцем Колоније Гораном Чпајаком да 50. сазив заслужује једну богату монографију, али и да се уради попис, фотографисање и дигитализација свих постојећих дела. Важно је да свако види дела која су годинама сакупљана”, нагласио је Јокић.

Овогодишњу Ликовну колонију, у чијем раду ће учествовати десет уменика, симболично је отворио уметнички руководилац Колоније Горан Чпајак.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje umetnicka kolonija mileseva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.438.242 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)