Михајловић: Моравски коридор раде Британци и Американци 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Михајловић: Моравски коридор раде Британци и Американци
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
19.02.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - Очекивања су да ће се са радовима на Моравском коридору почети у трећем кварталу ове године, реклa је данас у Лучанима
Зорана Михајловић, фото: РИНА

потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

„Имали смо разговоре и са представницима министарства као и финансијерима у Лондону. Не само са „Бехтел”-ом већ и са `UK Financial`, британском Ексим банком као и америчким `Опик` фондом. Следеће недеље угостиће их министарство финансија где ће разговарати о условима. Финансирање ће бити као из америчких тако и из британских извора. Требало би за два месеца да имамо припремљен предлог. Наравно учествоваће и буџет РС негде близу 100 милиона евра. Од три деонице за две већ имамо комплетну спремну документацију. Још се преговара да ли ће инвеститор да буду Путеви Србије или Коридори”, рекла је Михајловић.

„Моравски коридор", аутопут дугачак 110 километара, који ће повезати земљу од Прељине од Појата. Овај аутопут спојиће Чачак и Западну Србију са Коридором 10, а повезаће подручја на којима живи више од 500.000 људи и послује 21.000 предузећа.

Иначе, заједничка тема данашњег састанак у Лучанима представника Моравичког округа били су и радови на Коридору 11 између Прељине и Пожега, где се почетак радова очекује, према речима министарке Михајловић, са почетком грађевинске сезоне негде у марту.
„Влада РС је потписала комерцијални уговор о условима финансирања са кинеском „Ексим” банком, `CCCC`‚ је фирма која ће изводити радове. Инвеститор на овој деоници ће бити Путеви Србије”, казала је Михајловић.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mihajlovic koridor autoput

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.419.672 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)