Код зубара без страха: За сваки извађен млечни зуб најмлађи добијају поклон 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Код зубара без страха: За сваки извађен млечни зуб најмлађи добијају поклон
Trenutno na sajtu: 331       |       Podeli:
20.04.2021 | 0 коментар(а)



Љиг - У некада руинираној чекаоници и стоматолошкој ординацији љишког Дома здравља,

након добијања новог руха деца, али и одрасли долазе са осмехом. Део ове зграде који је можда и највише плашио децу, постао је омиљени кутак за малишане.

Постоји и један део на зиду на ком је у виду паноа приказан правопис српског језика назван „Језичка (не)култура“ на ком су илустровани исправни и погрешни примери честих израза у српском језику.

„Прва асоцијација на зубара је туп звук бургије и језа која пролази и одрасле. Водили смо се тиме да се код деце изгуби страх од доласка код зубара, како би једног дана имали лепе и здраве зубе. Кренули смо од сређивања чекаонице а потом и саме ординације. Украсили смо зидове сликама и цртежима зуба на којима је цвеће, врата од тоалета су прелепљена зубима у виду цртаних ликова. Набавили смо и саксије у облику зуба, а свако дете које извади први зуб, уместо „Зубић виле” од нас добије поклон у виду стикера, печата за храброст и кутије у облику зуба да може да га чува. Нарочито је важно деци кроз игру и забаву створити навику за долазак код зубара и правилну оралну хигијену”, рекла је др Марија Мијаиловић, стоматолог и идејни творац овакве ординације.

У склопу систематских прегледа за полазак у основну школу, малишани са подручја љишке општине преглед стоматолога врше у овој ординацији која је отворена и за одрасле пацијенте.

ГЗС/Љиг Инфо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ZUBAR STARH DECA ORDINACIJA MLECNI ZUBIC VILA KUTIJA LJIG DOM ZDRAVLJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.366.851 посета
Тренутно на сајту: 330 посетилац(a)