Језив призор на Јездинском гробљу: Споменици и гробови оскрнављени, преко њих насут пут 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Језив призор на Јездинском гробљу: Споменици и гробови оскрнављени, преко њих насут пут
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
11.09.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Када је пошао на Јездинско гробље где су му сахрањени скоро сви преци Мишо Грујовић

ни слутио није да ће тамо затећи слику од које дуго није могао да се опорави.

фото: ГЗС

„Био је јул месец, пошао сам да запалим свећу покојном оцу, али када сам се приближио гробном месту видео сам да је цео тај део прекопан и насут, а најмање 10 споменика и гробова је уништено. Неко је једноставно ушао багером и направио пут до места где би требало да буде направљена нова гробница”, казао је за Глас западне Србије Грујовић.

Мишо Грујовић, фото: ГЗС

Слично искуство имао је и Ненад Грујовић који је на гробље пошао по наговору оца који чуо од комшија шта се на гробљу дешава.

„Нисам веровао оцу када ми је јавио да неко прекопава гробље, али када сам дошао на лице места, сам сам се уверио. Багер је ушао на гробље како би направио пут, а том приликом је оскрнавио велики број старих гробова, па сад кад неко пролази гази по мртвима. Не знам колико је гробова наших предака уништено, а све због тога што је неко хтео да направи ново гробно место. Ми буквално сад газимо преко мртвих, боже опрости нам свима”, казао је за Глас западне Србије Ненад Грујовић, коме су на овом гробљу сахрањени баба, деда и остала родбина.

Ненад Грујовић, фото: ГЗС

Они су због овога позвали полицију која је изашла на лице места и извршила увиђај, а мештани се надају да ће се лице које је одговорно за скрнављење гробова привести правди, али што је за њих важније, вратити све у првобитно стање.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK JEZDINA GROBLJE VANDALIZAM

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.420.734 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)