Љајић: Вучић искрено жели дијалог с Бошњацима 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Љајић: Вучић искрено жели дијалог с Бошњацима
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
17.01.2017 | 0 коментар(а)



Премијер Србије Александар Вучић искрено жели дијалог са Бошњацима, изјавио је потпредседник Владе Србије и лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић.

Расим Љајић је за сарајевски Аваз истакао да је премијер Александар Вучић у више наврата истицао опредељење за успостављање пуне регионалне стабилности, те да кључ те стабилности могу бити односи Бошњака и Срба.

Сматра да би се морао изнаћи модалитет тог искреног дијалога који би водио ка решавању и кључних политичких проблема.

"Ја, свакако, примећујем ту искреност код премијера Вучића да се иде у правцу истинског дијалога, али примећујем и препреке и проблеме на том путу. Није то ни једноставан нити лак пут, из простог разлога јер су ране свеже због свега што се дешавало деведесетих у Босни", казао је Љајић, а пренела Фена.

С друге стране, додао је, постоји различито гледање на прошлост и перспективу целог овог региона.

"Уколико се не искорачи и не направи одлучујући искорак у правцу стабилности региона, мислим да нама прети, не сукоб, већ економска и друштвена агонија из које не знам како бисмо се могли извући као регион", закључио је Љајић.

Раније данас сарајевски медији саопштили су да ће председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић, у понедељак 23. јануара боравити у званичној посети Београду, где ће са премијером Вучићем разговарати о наставку дијалога и јачању сарадње две државе.

Извор: Танјуг, РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.494.778 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)