Очишћени сви путеви до центара МЗ, непостојање градског превоза одлаже полазак у школу ученицима који путују 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Очишћени сви путеви до центара МЗ, непостојање градског превоза одлаже полазак у школу ученицима који путују
Trenutno na sajtu: 497       |       Podeli:
18.01.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Сви путни правци до центара Месних заједница на територији општине Пријепоље
Илустрација, фото: ГЗС

су прочишћени, а чишћење ће се наставити и у току данашњег дана, казао је за Глас западне Србије члан општинског већа Предраг Чичић.

Он је истакао да је чишћење у сеоским МЗ организовано тако што је локална самоуправа обезбедила средства за гориво, а мештани са својом механизацијом чисте путне правце по приоритетима.

Чичић каже да је стабилизована ситуација и са снабдевањем електричном енергијом.

„Проблем са струјом је постао већ редован са сваким већим снегом, али је за сада то решено. Најкритичније је било у Милешевом Долу и Страњанима, али је и то санирано и тренутно нема домаћинства без напајања електричном енергијом”, казао је Чичић.

Што се тиче одржавања улица у градским и приградским деловима општине, Чичић истиче да су екипе ЈКП „Лим” све време на терену, а да им је посао значајно олакшан захваљујући помоћи Града Београда.

„На жалост наше комунално предузеће је на располагању имало само један камион који је био стар скоро 50 година. Са таквим возилом је било немогуће очистити све градске улице, али нам је у сусрет изашао Град Београд тако што су нам обезбедили камион са којим сада можемо да одрадимо и више од онога што је задатак нашег комуналног предузећа”, тврди Чичић.

Према његовим речима ЈКП „Лим” је до сада чистио само улице у ужем градском језгру, али су сада кренули и у чишћење приградских насеља као што су Сељашница, Коловрат, Залуг, Жупа и Виницка.

Што се тиче почетка школске године, Чичић каже да су све школе спремне за нормално одвијање наставе, али да велики проблем представља непостојање градског превоза, нарочито ученицима из сеоских средина.

„У току је процедура јавне набавке за избор превозника који ће у наредних шест месеци вршити бесплатан превоз ученика. Процедура избора превозника и потписивања уговора може бити завршена до 15. фебруара а с обзиром да настава почиње данас предложено је да се у овом периоду организује онлајн настава за ученике који користе превоз. Са овим предлогом упозната је Школска управа из Ужица и Министарство просвете”, закључио је члан општинског већа Предраг Чичић.

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje sneg struja skola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.308.775 посета
Тренутно на сајту: 496 посетилац(a)