Без промене у броју оболелих у Горњем Милановцу 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Без промене у броју оболелих у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 353       |       Podeli:
28.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У протекла 24 сата на територији наше општине нема новооболелих лица.

У самоизолацији се тренутно налази 54 лица која су под сталном контролом надлежних служби и оно што је важно нема евидетираних прекршаја када је поштовање мера њихове самоизолације у питању.

„Што се тиче поштовања мера које је прописала Влада Републике Србије, конкретно забране кретања за време полицијског часа, два лица одговараће пред надлежним органима за непоштовање ове мере. Једно је одмах спроведено код судије за прекршаје и изречена му је новчана казна, а друго лице ће бити приведено данас у току дана,“ рекао је Милорад Димитриијевић, начелник Општинског штаба за ванредне ситуације.

Према речима директора Дома здравља др Александра Чивовића, у пријемној амбуланти Дома здравља, јуче у току дана, било је 15 прегледа, одрађено је четири лабораторије, четири ртг снимка плућа и узето је три бриса.

„Резултати свих брисева су нам стигли, осим брисева које смо предали јуче до један сат и очекујем да ћемо те резултате добити данас у току дана. Похвалио бих особље лабораторије Завода за јавно здравље Краљево, резултати нам сада стижу за мање од 24 сата, што је изузетно значајно због даљег поступања на локалу“ , рекао је Чивовић.

Он је нагласио да ће епидемиолошка ситуација са овим вирусом потрајати и још једном је апеловао на све грађане да користе лична заштитна средства, да чешће перу руке и одржавају социјалну дистанцу, јер ће тако заштити себе и своје ближње од потенцијалне заразе овим вирусом. Директор Дома здравља најавио је и могућу донацију једног мањег дезинфекционог тунела за потребе милановачког Дома здравља, о чему ће бити више речи у наредним данима.

Др Предраг Шутић поновио је данас да до 1. маја очекује негативне резултате за 5, 6 пацијената који су смештени у Општој болници и чије се стање из дана у дан поправља.

Начелник Општинског штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић, искористио је прилику и да одговори на питања грађана везана за дистрибуцију пакета помоћи намењених пензионерима са примањима испод 30.000 динара и најугроженијим становницима наше Општине. До сада је подељено 6.000 пакета помоћи, а у припреми је још 2.500 пакета.

„Већ у току данашњег дана биће спаковано још 2.500 пакета. Пакети су намењени пензионерима који имају примања од 25.000 – 30.000 динара. Задак дистрибуирања ових пакета изузетно је захтеван, сложен и одговоран, али настојаћемо да га реализујемо у наредна два дана и убеђен сам да ћемо успети да до 1.маја доставимо свих 8.500 пакета помоћи на кућну адресу “, објаснио је Димитријевић.

Димитријевић је додао да уколико се неко налази на списку, а не прими пакет до 1.маја на кућну адресу, да ли због неажурности података о месту становања или из неког другог разлога, моћи ће да преузме пакет лично или преко некога кога ће овластити да уз идентификациону документацију преузму пакет у Хали бреза након првомајских празника.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC KORONA VIRUS NOVOOINFICIRANI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.165.670 посета
Тренутно на сајту: 353 посетилац(a)