Ђорђевић у посети дечијем одмаралишту Црвеног крста у Баошићима 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ђорђевић у посети дечијем одмаралишту Црвеног крста у Баошићима
Trenutno na sajtu: 322       |       Podeli:
23.07.2017 | 0 коментар(а)



Црвени крст Србије и овога лета организује боравак деце у Дечијем одмаралишту "Криста Ђорђевић" у Баошићима.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања определило је 14,8 милиона динара за опоравак 477 деце корисника народних кухиња и хуманитарне помоћи из удаљених сеоских средина.

Министар Зоран Ђорђевић, истиче неопходном и адаптацију одмаралишта, како би деца која ту бораве уживала у што бољим условима.

Зоран Ђорђевић у Дечијем одмаралишту "Криста Ђорђевић" у Баошићима

"Тренутно у одмаралишту, борави око 250 деце са угроженим социјалним статусом, што је за сваку похвалу. Потребно је искористити капацитете одмаралишта, јер у Србији постоји много деце каја заслужују доћи овде. Држава, али и ресорно министарство потрудиће се да обезбеде помоћ, како би у наредном периоду дошло и до повећања већ постојећих капацитета", изјавио је Ђорђевић.

Црвени крст Србије током године организовао је акције којима су скупљена финансијска средства за боравак одређеног броја деце у одмаралишту у Баошићима.

Председник Црвеног крста Србије Драган Радовановић, нагласио је да посета мору социјално угрожене деце има вишеструк значај.

"Деца која бораве у одмаралишту не дођу само на одмор, да пливају и да се сунчају. Њима је овде посвећена максимална пажња, као би кроз разноврсне радионице стекли одређена знања о животу и видели да њихова будућност може бити и лепа", навео је Радовановић.

Драган Радовановић

Током летње сезоне, која траје од 8. маја до 31. августа у Баошићима ће боравити деца из свих региона Србије, а ове године ту су и малишани који су учествовали у програму "Промоција хуманих вредности" као и 20 деце корисника народних кухиња и хуманитарне помоћи из удаљених сеоских средина, чији боравак је у оквиру глобалне сарадње са Покретом црвеног крста на европском нивоу, омогућила компанија "Кенон".

Програм летње школе за децу, током сезоне реализује 55 младих волонтера Црвеног крста из 25 организација. Ове године млади, едуковани волонтери ће са децом радити у радионицама прве помоћи, као и у ликовној, фолклорној, драмској, плесној и музичкој радионици.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.364.833 посета
Тренутно на сајту: 322 посетилац(a)