У Ужицу паса луталица све више 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
У Ужицу паса луталица све више
Trenutno na sajtu: 469       |       Podeli:
21.12.2016 | 0 коментар(а)



Ужице – На територији града живи 300 паса луталица. Град је за протеклу деценију издвојио милион еура за одштете и плаћа велике накнаде за долазак шинтера



 из Пожеге. Планирана изграња азила на Пониквама коштала би више од 500,000 еура. За град Ужице то је огромна свота, тако да коначног решења још увек нема.

У току ове године исплаћено је 12 милиона динара за исплату судских трошкова  и накнада од уједа паса. Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић истакао је да је то поражавајућа чињеница, јер тај новац би могли да уложе у развој спорта.

„Информација да се толики новац  даје на накнаде од уједа паса луталица је заиста  аларамантна и морамо да ставимо прст на чело да се запитамо шта није у реду, како би, што пре, успели да нађемо адекватно решење“, наводи Нешић.

Иако се за одштете издвајају енормне своте новца, из локалне власти поручују да би их изграња и одржавање азила за псе луталице коштало још више.

Неке од мере како би се смањили огромни трошкови су да се пооштре лекарске контроле и да се са шинтерском службом, која долази из Пожеге, другачије конципира уговор.

Опширније у прилогу који  је емитован у Дневнику западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.720.374 посета
Тренутно на сајту: 470 посетилац(a)