Мартиновић: Четири милијарде за 12 јавних конкурса 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Мартиновић: Четири милијарде за 12 јавних конкурса
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
22.02.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - Директор Националне службе за запошљавање (НСЗ) Зоран Мартиновић данас је посетио општину Прибој
Фото: РИНА

као и погоне турске компаније Флекс академи у Слободној зони и том приликом разговарао са директором Сулејманом Каракусом.
“Задовољство ми је да обиђемо ову успешну компанију која је Прибоју удахнула нову енергију и обновила процес индустријализације имајући у виду да су овде многе фабрике у претходном периоду престале да раде или су смањиле своје капацитете. Они су за врло кратко време запослили преко 200 Прибојаца и мислим да ће се у наредном периоду стећи услови да се тај број можда и удвостручи”, казао је Мартиновић.

Он је такође директору уручио захвалницу за послодавца који је запослио највећи број радника у југозападној Србији у 2018. години.
“Ми смо дошли као страни инвеститори у Србију скоро пре две године, јер смо желели овде да започнемо свој посао. Задовољни смо нашом сарадњом са локалном самоуправом и очекујем да ћемо наш посао још увећати и запослити још више људи. У нашој фабрици тренутно ради 216 радника, од чега је 70 жена”, казао је Каракус.

Уручени сертификати најбољима, Фото: РИНА

Мартиновић је затим уручио 10 сертификата о успешно завршеној обуци за оператере на ЦНЦ машинама која је обављена кроз програме НСЗ.

“Ово је једна од најтраженијих обука на нивоу целе Србије, тако да уколико сте успели у потпуности да савладате све програме, стицањем овог сертификата сада сте верујем у потпуности у стању да се упустите у оно за шта сте се обучавали”, рекао је директор Мариновић.

Он је нагласио да је приликом посете турској фабрици Флекс академи добио информацију да у њиховим производним погонима постоји потреба управо за овим профилом.

Мартиновић је нагласио да Национална служба за запошљавње сваке године спроводи обуке за незапослена лица, како би они добили више стручности, знања и да би били конкуретнији на тржишту рада и самим тим лакше дошли до запослења.

“ У 2018. години обуку је започело преко 1200 лица, од тога је њих 700 учило сложене информатичке програме, а обуку је започело и око 500 особа са инвалидитетом. Наша жеља је да након завршених обука сви врло брзо нађу посао којим ће бити задовољни”, истиче директор НСЗ.

Он је данас у Прибоју рекао да је на нивоу државе расписано 12 јавних конкурса за реализацију мера активне политике запошљавања.

Зоран Мартиновић,Фото: РИНА

“Ти програми ће бити испраћени значајним буџетом са централног нивоа. НСЗ је обезбедила око четири милијарде динара и око 550 милиона за запошљавање особа са инвалидитетом. Завршен је позив за локлане самоуправе и надам се да ћемо и даље добро заједно функционисати као и до сада”, изјавио је Мартиновић.

 

Ана Пејовић, Фото: РИНА

Директорка НСЗ филијала Пријепоље Ана Пејовић , истиче да су у претходној години издвојена заначајна средства за реализовање мера активно политике запошљавања.

“Реализовали смо програме где смо подстакли запошљавње око 820 лица, за шта је издвојено 140 милиона динара. Конкурс за суфинасирање локалних самоуправа био је отворен до 22. фебруара. Прибој је конкурисао са шест милиона динара и потражује од НСЗ још толико, Пријепоље са седам милиона динара и потражује 10, Сјеница са четири и потражује исто толико, а Нова Варош је конкурисала са седам милиона динара и потражује исто толико”, рекла је Ана Пејовић.

 

РИНА

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Priboj NSZ Ana Pejovic Zoran Martinovic Sulejman Karakus

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.739.238 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)