Тодоровић: Праштамо, али не заборављамо 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Тодоровић: Праштамо, али не заборављамо
Trenutno na sajtu: 483       |       Podeli:
24.03.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Полагањем венаца крај споменика жртвама ратова у Малом градском парку у Чачку, обележена је 18. годишњица НАТО агресије

на тадашњу Савезну Републику Југославију.

Након парастора, који су служили свештенство Храма Вазнесења Господњег, крај споменика жртвама ратова од 1991. до 1999. године, венце су положили представници Моравичког управног округа, Града Чачка, војске, полиције, представници Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, представници Удружења за негованње традиција, СУБНОР и породице погинулих.

Никола Давидовић је 02. маја 1999. године приликом бомбардовања зграде полиције у Косовској Митровици задобио тешке повреде. Два дана је био у коми и десет дана у тешкој амнезији.

"Све оно што сам преживео данас отежава мој нормалан начин жуивљења и рада. И данас, 18 година касније пред очима су ми слике и звукови бомбардовања, жртава, рушевина, авиона, граната", рекао је Давидовић, који је председник Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Чачка.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, обраћајући се присутнима, изјавио је да "ми хришћани праштамо, али никада нећемо да заборавимо све људе који су недужно, ничим изазвани изгубили и дали своје животе за Србију".

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фото: Глас западне Србије

"И припадници Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, али и сви наши суграђани, посебно Милева, Богдан, Драган, Велија, Милош и Наско, сви су недужно дали своје животе онда када им време није било, када је против резолуције Савета безбедности, највећа сила тог времена кренула и ударила на европски цивилизован српски народ у срцу Европе", рекао је Тодоровић.

Током НАТО дејства 1999. године, на подручју Моравичког округа, живот је изгубило седам цивила, оштећен је или потпуно уништен велики број фабрика, кућа, болница...

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.448.331 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)