Ивањичани платите доспеле обавезе, у супротном следи принудна наплата 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ивањичани платите доспеле обавезе, у супротном следи принудна наплата
Trenutno na sajtu: 582       |       Podeli:
07.12.2016 | 0 коментар(а)



Ивањица - Општинска управа из Ивањице обавештава пореске обвезнике, правна и физичка лица, као и предузетнике који имају утврђене обавезе по основу јавних прихода за ову годину, и то за

порез на имовину, посебну накнаду за заштиту и унапређење животне средине и комуналну таксу за истицање фирме на пословном простору, да је истекао последњи рок за уплату четвртог квартала 2016. године.

Позивају се порески обвезници који нису извршили уплату доспелих обавеза, да то учине у што краћем року и тако избегну предузимање мера принудне наплате.

Када је реч о правним лицима, износ пореза за четврти квартал једнак је износу који је у поступку самоопорезивања утврдио обвезник, а исти је у пореској пријави ППИ-1 (посебна накнада за заштиту и унапређење животне средине; комунална такса за истицање фирме на пословном простору).

Обавештавају се физичка лица, која су стекла имовину и по том основу добила позив за подношење пореске пријаве ППИ-2, а нису се одазвали по истом да у што краћем року дођу у службене просторије Одсека за утврђивање, контролу и наплату јавних прихода Општине Ивањица и поднесу наведену пријаву, чиме би избегли законом запрећене казне за неподношење пореске пријаве.

У случају непоступања по наводима из обавештења надлежни органи ће у оквиру законских прописа поднети захтев за покретање прекршајног поступка пред Прекршајним судом, као и принудну наплату доспелих потраживања.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.187.727 посета
Тренутно на сајту: 582 посетилац(a)