Двери победиле, али у кувању пасуља 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Двери победиле, али у кувању пасуља
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
21.09.2015 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачанска гастрономска манифестација “Љубићски котлић”, популарна Пасуљијада, одржана је по пети пут у суботу 19. септембра



на простору око Дома културе у Љубићу у организацији тамошње месне заједнице, КУД “Танаско Рајић” и Савета овог дешавања.

Према речима једног од организатора, Зорана Затежића покровитељ овог догађаја је град Чачак, а ове године поред такмичења у кувању пасуља у земљаном лонцу и котлићу, организоваће се и надметање у брзом једењу овог специјалитета.

„По оцени жирија најбољи пасуљ припремила је екипа „Пријевор“ из истоименог чачанског села, затим тим „200 година КУД Танаско Рајић“ и „Млади кувар“ из Чачка, а Радоје Терзић из екипе „Трбуљко“ најбрже је појео овај специјалитет“, рекао је Затежић додајући да је у категорији „политички пасуљ“ победу однео чачански Равногорски покрет у сарадњи са Дверима, а диплома за оригиналност је додељена НС из Чачка.

Милун Кузмановић, домаћин Пасуљијаде из табора Нове Србије сматра да је манифестација успела.

“Мени је као домаћину било важно да се овог викенда Љубић препозна по добром пасуљу. НС није била ту због награда, већ смо поделили 700 бесплатних порција свим посетиоцима, а под шатором су сви били добродошли, без обзира да ли поседују чланске карте”, казао је Кузмановић додајући да је “Љубићски котлић” посетио и председник те партије Велимир Илић који је седео са гостима.

Милун Кузмановић,домаћин под шатором НС фото: ГЗС

Како Кузмановић наводи, њихови посетиоци су били и представници Двери.

“Нећу коментарисати победу овог покрета, јер је ред да и они једном буду испред нас. Избори ће показати ко има поверење народа, али сам сигуран у нашу победу”, каже он.

Министар Велимир Илић оценио је да је шатор НС најбољи што се види и по посети.

“Увек смо побеђивали и победићемо поново. Овде смо легенда, а они нека покушају да нас победе. Видећемо, не могу се избори добити шаком пасуља”, рекао је министар који је дошао да подржи своју екипу.

 Велимир Илић дошао да пружи подршку екипи НС фото: ГЗС

Равногорски покрет је заједно са Дверимa припремио победнички пасуљ, а њихов представник Ацо Ђенадић прича да они знају одавно министра који је увек волео да се шали, али да су они озбиљни противници, јер су кување пасуља научили на Равној гори.

Ацо Ђенадић (лево), фото: ГЗС

“Као озбиљна опозиција морамо се супротставити локалној власти на свим теренима, од скупштинске говорнице до спортских манифестација. Сада смо одмерили снаге на Пасуљијади, али најважнији су нам избори где се надамо нашој победи“, сматра председник покрета Двери Бошко Обрадовић.

Двери и Равногорци - победници у кувању пасуља, политичка категорија

Иначе, за највеселију екипу изабрана је “Стари шлепер” из Београда, док је најгурманскији пасуљ припремио тим “Изјелица”.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.156.306 посета
Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)