Премијер најавио ново повећање плата и пензија 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Премијер најавио ново повећање плата и пензија
Trenutno na sajtu: 1054       |       Podeli:
25.02.2017 | 0 коментар(а)



У Србији ће ове године бити значајније повећаване плате у јавном сектору, а по први пут би могле да буду повећане и плате запослених у јавној управи,

најавио је данас премијер Србије Александар Вучић.

Премијер је, одговарајући на питање новинара када ће бити враћене плате у јавном сектору на ранији ниво односно пре смањивања, рекао да су плате у многим секторима већ враћене, као и да су у некима и веће него што су биле.

Како је навео, учитељима и наставницима су за око 0,5 одсто веће, пошто су увећане за 10,5 одсто, али им је претходно било смањено 10 одсто.

Он је додао да су, такође, повећане и здравственим радницима, војсци и полицији.

"Ове године ћемо, мислим, први пут и јавној управи да повећамо плате. Ове године ћемо значајније да повећамо плате свима и здравстевним радници, учитељима и наставницима и професорима и радницима у јавној управи и другима", навео је Вучић.
Вучић: Народ види резултате и ко држи реч

Када имате раст, то није враћање јер, истиче Вучић, не може да се даје оно што немамо.

Он је рекао да су добри резултати били у јануару и фебруару, пошто је било предвиђено да крајем фебруаура у буџету имамо дефицит од 17 или 18 милијарди динара, а уопште тренутно нема дефицита.
Вучић је додао да ће бити остварен и значајан суфицит уколико буде једнократних прихода.

Премијер истиче да ћемо ове године свакако имати привредни раст већи од три одсто, као и да очекује да раст буде 3,5 одсто.

Он је нагласио да ће грађани то осетити, али на здравим ’економским ногама’, а не тако што ће се угрозити будућност наше деце.

"Онда имате резерве и за пројкетне зајмове и повећање плата и пензија. Људи ће то осећати сваке године", нагласио је премијер.

Извор: МОНДО




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.006.282 посета
Тренутно на сајту: 1051 посетилац(a)