„Лицидерско срце“ на Златибору окупило децу из седам земаља света 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
„Лицидерско срце“ на Златибору окупило децу из седам земаља света
Trenutno na sajtu: 524       |       Podeli:
18.08.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Јубиларни, десети по реду Међународни фестивал дечијег фолклора „Лицидерско срце“ и ове године одржан је

на Златибору. Након свечаног отварања које било уприличено 15. августа у Ужицу, само дан касније весела поворка деце из целог света стигла је и на Краљев трг, саопштено је из ТО Златибор.

Овогодишња манифестација почела је пријемом представника овогодишњих учесника фестивала у Туристичкој организацији Златибор, а настављена је дефилеом који је пружио праву увертиру за предстојећи концерт. На бину Краљевог трга ансамбли су изашли у 19.00 часова када је програм и почео.

Пуна три сата колико је концерт трајао, златиборска публика уживала је у фолклору и народним играма гостију из Македоније, Републике Српске, Пољске, Словачке, Турске, а највеће одушевљење изазвао је фолклорни перформанс Египта. На бини Краљевог трга, својим кореографијама представили су се и домаћи ансамбли из Шида, Краљева, Косјерића и са Косова.

Током фестивалских дана, око хиљаду малишана из различитих земаља боравиће у Ужицу и на Златибору, а поред ова два места фестивалски концерти ће бити одржани и у Вишеграду. Фестивал прати и традиционална хуманитарна акција продаје лицидерских срца.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.884 посета
Тренутно на сајту: 525 посетилац(a)