Бетонски мост више неће ружити водопад у Ивањици 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Бетонски мост више неће ружити водопад у Ивањици
Trenutno na sajtu: 464       |       Podeli:
08.12.2016 | 0 коментар(а)



Ивањица - Бетонски мост више неће ружити водопад у Ивањици Водопад на Моравици, некадашњи визуелни симбол Ивањице,

оскрнављен је пре шест година градњом бетонског моста, а то ће сада бити исправљено.

Завод за заштиту споменика културе у Краљеву упутио је захтев "Електропривреди Србије" да са реконструисаног водопада на реци Моравици уклони мост изграђен испред бране, сазнаје "Блиц".

ЕПС је изградио овај мост током реконструкције, односно јачања бране похабане од старости, чиме је најлепши део Ивањице практично уништен. У реконструкцију је уложено више од сто милиона динара, а Ивањичани су се побунили због изградње моста који су доживели као ругло.

Удружење за заштиту природних вредности и градитељског наслеђа "Ивањица 2012" покренуло је петицију за рушење моста и враћања бране у првобитни положај, коју је потписало више хиљада Ивањичана.

- Подржавамо мере које је наложио Завод за заштиту споменика. Међутим, ово је само први корак ка коначном решењу, а то је потпуно уклапање нове бране у природни амбијент. Поред уклањања накарадног моста, потребно је обезбедити и безбедно купање јер конструкција водопада сада то не омогућава - рекао је Владимир Гавриловић из Удружења "Ивањица 2012".

У ЕПС-у нису коментарисали захтев Завода за заштиту споменика.

Извор: Блиц, Б. Бојовић

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.141.768 посета
Тренутно на сајту: 465 посетилац(a)