Почела подела Ужичких породичних картица 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Почела подела Ужичких породичних картица
Trenutno na sajtu: 762       |       Podeli:
20.02.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Градоначеник Ужица Тихомир Петковић рекао је да у временима у којима живимо, а у којима се

озбиљно мења демографска слика Србије и из године у годину наталитет опада, демографска питања и политика морају бити приоритет на листи обавеза, како државног, тако и руководстава на нивоу локалних самоуправа, саопштено је на званичном сајту града.

„Трудимо се да у складу са тренутним могућностима обезбедимо подршку породицама са троје и више деце, свесни чињенице да је то још увек недовољно, али важно је од нечега кренути како бисмо у наредним годинама, уз побољшање свих осталих парамаетара који одређују квалитет живота наших грађана, учинили и значајније помаке када је реч о породицама са више деце. Породица је основна ћелија сваке заједнице, друштва која то забораве осуђена су на одумирање. Не смемо то да дозволимо и морамо озбиљно да промишљамо активности које ће допринети осећају сигурности и стварању могућности за што квалитетније одрастање нашег подмлатка“, навео је Петковић.

Градоначелник Петковић је истакао да се нада да ће „мајке троје и више деце, бити пример и инспирација будућим мајкама да стварају вишечлане породице у којима деца уче да деле и тешкоће и све оно лепо што чини живот, да се међусобно помажу и бодре, што би требало да буде образац понашања и у нашем друштву“.

Градоначелник града Ужица Тихомир Петковић, фото: сајт града Ужица

„Сигуран сам да ћемо у будућности, у сарадњи са удружењем „Родитељ“ пронаћи и нове начине за подршку породицама и подстицај наталитета и допринети сузбијању беле куге и подмлађивању нашег Ужица“, рекао је Петковић

„Хтела бих да се захвалим свим фирмама, приватним и државним које су се укључиле у ово акцију, доста је фирми које су и прошле године давали попусте има и нових, надам се да ће се и остали укључити у ову активност. Успели смо да склопимо 30-так уговора са фирмама за сада. Све информације ћемо ажурирати на нашој фејсбук страници Удружења Родитељ, на којима ће корисници картица моћи да виде које фирме дају попуст на робу и услуге, док ће флајери бити постављени на огласне табле испред Градске куће и Робне куће „Београд“, истакла је Марина Јевтић из Удружења Родитељ, и додала да читава породица може користити попусте, а како не би било злоупотребе осим картице на увид ће се давати и лична карта. Такође је, како је навела Јевтићева, у плану спровође анкете за мајке да ли су задовољне са картицама, као и да ли имају неке друге предлоге.

Фото: сајт града Ужица

У односу на претходну, нова Ужичка породична картица биће трајна и родитељи ће моћи да је користе до пунолетства најмлађег детета, њена израда је значајно јефтинија и све то смањује финансијска средства која су се одвајала на издавање и одржавање картица.

Мајке са троје и више деце, од којих је бар једно малолетно могу се пријавити за израду картице сваког радног дана од 07:30 до 15 часова у канцеларији број 14. у згради Града Ужица. На истом овом месту се и преузимају нове картице.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.020.252 посета
Тренутно на сајту: 763 посетилац(a)