Прослављени спортски ас Дејан Томашевић уредио кошаркашки терен за децу у Такову: први кош сам управо овде дао 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Прослављени спортски ас Дејан Томашевић уредио кошаркашки терен за децу у Такову: први кош сам управо овде дао
Trenutno na sajtu: 377       |       Podeli:
13.05.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Прослављени кошаркаш Дејан Томашевић заслужан је за уређење кошаркашког терена



у ОШ „Таковски устанак” и постављање првих табли са исписаним дечијим сновима, које ће бити подстрек и мотивација деци да наставе да се баве спортом.

Директорка ове школске установе Бранка Жижовић истакла је задовољство што су били део активности које су директно усмерене на побољшање услова за бављењем спортом.
„Крајњи циљ свега је да се омладина врати спорту и природи и отвореном простором. Захвалила бих се Дејану Томашевићу што је баш изабрао овако малу средину јер сматрам да је учинак много већи него у већим местима где су деци омогућени и други садржаји. Ове спортске терене не користе само ученици наше школе већ је место дружења деце овог краја а лети имамо и спортска такмичења”, нагласила је директорка.

Председник Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић изразио је велику част и задовољство учествовањем у овој акцији коју је осмислио и организовао једно од највећих имена српске кошарке Дејан Томашевић.

„Захвалан сам што је акција кренула управо из Такова, места за које и њега вежу лепе успомене. Општина Горњи Милановац ће свакако подржати, не само ову акцију, већ сваку која доноси за резултат, да деца на сеоском подручју имају што боље услове за спорт и рекреацију. Ми смо већ у три села наше општине, а ово је већ четврто, уз помоћ господина Томашевића, урадили терене за разне спортове. И то је један наш мали допринос, како би успели да побољшамо услове рада школа на сеоском подручју, како би побољшали услове свој деци за бављење спотром, за правилан развој, за рекреацију. Али како бисмо и родитељима дали на значају и како би смо и њима помогли да одлуче да остану да живе на селу и да одгајају своју децу на селу. Још једном, велика захвалност господину Томашевићу, а општина Горњи Милановац ће у најскорије време знати да се одужи за велике успехе нашем прослављеном кошаркашу. Али то за сада нека остане мала тајна, биће то једно велико изненађење”, рекао је Ковачевић.


Таково је место рођења родитеља прослављеног кошаркаша Дејана Томашевића који су данас била са њим. 

„У ову школу су ишли моји родитељи и овде сам долазио свако лето и овде долазе моја деца да играју и фубдбал и кошарку. И негде сам и ја тако кренуо играјући фудбал и кошарку са рођацима на овом терену. Први поен сам постигао на кошу овог игралишта. Радост коју сам осетио приликом првог коша учинила је да кошарка тече мојим венама. Идеја нам је да обновом овог терена нека нова деца сањају своје снове и запишу их на овој табли”, казао је Томашевић.

Родитељи Дејана Томашевића

Отац Драгомир и мајка Бранка кажу да им је најтеже било када су сина испратили у бели свет али и да су препоносни на њега. 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.505.925 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)