Стаматовић: Нема ничег лошег у сусрету председничких кандидата 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Стаматовић: Нема ничег лошег у сусрету председничких кандидата
Trenutno na sajtu: 320       |       Podeli:
13.01.2017 | 0 коментар(а)



Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и потпредседник СНП, кога је скупштина локалне самоуправе кандидовала за председника Србије,

састао се 7. јануара на Златибору са Сашом Јанковићем, заштитником грађана и могућим председничким кандидатом.

Фотографија о њиховом сусрету је изазвала негодовање чланова и присталица напредњака и појединих таблоида наклоњених власти, али Стаматовић наводи да у том сусрету не види ништа лоше.

- Причали смо о кршењима закона и невиђеним злоупотребама и притисцима од стране актуелне власти која све то што ради покушава да припише нама. Саша Јанковић разуме све притиске државних органа којима смо изложени и ја и општина Чајетина и покушава да нам помогне у складу са овлашћењима и надлежностима које има као заштитник грађана - казао је за Данас Стаматовић и додао да не види ништа лоше у томе да се сусрећу и разговарају кандидати и евентуални кандидати за председника Србије.

- Главна тема нашег сусрета била је како спречити манипулације и злоупотребе актуелне владајуће коалиције на предстојећим изборима, јер њихови представници најбруталније злоупотребљавају своје положаје, законе, медије, имају батинаше и доушнике у целој Србији, што се видело на примеру Чајетине. Причали смо и о томе да опозициони кандидати не би требало да воде међусобне полемике током кампање, већ да нам свима буде циљ промена власти, као и то да нам се не догоди да у други круг уђу кандидати владајуће коалиције. То ће сигурно бити тема разговора и осталих кандидата, када буду истакли своје кандидатуре. Наш сусрет нисмо крили, али напредњаци и њихове присталице од тога праве некакву мистерију. Ја се кандидујем да бих победио актуелну власт, а не да бих се додворавао Вучићу или било коме другом - рекао је Стаматовић.

- Јанковић ми је рекао да планира да се кандидује за председника Србије и да ће његову кандидатуру подржати ДС, што се догодило, али од мене није тражио никакву врсту подршке, додаје наш саговорник.

Наводећи да "Јанковића оптужују за злоупотребу положаја они који, користећи све државне ресурсе, то чине на најбруталнији начин", Стаматовић је оценио да је то осетио на сопственој кожи, само зато што напредњаци не владају Чајетином, а потом подсетио премијера на то да је "он премијер свим грађанима Србије, а не само онима који су гласали за СНС".

- Ми који смо друге политике опције, немамо иста права. С друге стране, Вучић омаловажава моју кандидатуру и каже - чуо сам да се кандидовао и неки Златиборац. То је ниподаштавање. Значи ли ти да је неко ко је рођен у Београду или негде другде вреднији од мене? Ја сам поносан на то што сам сам Златиборац.

На питање какав је став врха СНП чији је потпредседник о његовој кандидатури, Стаматовић је рекао да су "поједини београдски одбори планирали да подрже кандидатуру Ненада Поповића, председника те странке, који озбиљно размишља да се кандидује".

- У том случају ја не бих добио подршку руководства СНП, али бих добио подршку дела општинских одбора, који имају право да предложе и друге кандидате. У старту нисам тражио подршку моје партије, јер ме је кандидовао народ, СО Чајетина, бројна удружења и стручни кругови из Златиборског округа, а након моје борбе за очување државних ресурса и спречавања Министарства грађевинарства да приватном предузећу поклони 2.312 хектара државног земљишта на Златибору - казао је наш саговорник и додао да "кандидатуру неће повући уколико се кандидује и Ненад Поповић".

- За СНП, која има сопствени програм који је потпуно супротан програму СНС, не би било добро да Поповић подржи кандидата владајуће коалиције. Уколико у СНП сматрају да сам тиме нарушио углед и прекршио статут странке, могу да ме искључе из СНП, али сматран да сам онај који заступа и ставове и статут изворне СНП - рекао је за Данас Стаматовић и додао да из руководства те странке не трпи никакве притиске како би одустао од кандидатуре.

Осим Стаматовића и Јанковића, на фотографији која сведочи о њиховом сусрету је и Раде Васиљевић, председник општине Нова Варош, који је са Групом грађана "Нови људи за Нову Варош" и њеним коалиционим партнерима недавно успео да смени напредњаке с власти у тој варошици. Стаматовић је навео да је помогао ту политичку групацију док је била у опозицији да реши проблеме у функционисању локалне самоуправе, што су они, како је навео, касније применили у свом раду и да са њима одлично сарађује.

Извор: Данас, Н. Ковачевић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.478.621 посета
Тренутно на сајту: 321 посетилац(a)