Тодоровић: Смањен број незапослених, сва предузећа пословала позитивно 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Тодоровић: Смањен број незапослених, сва предузећа пословала позитивно
Trenutno na sajtu: 228       |       Podeli:
22.06.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Сва јавна предузећа су функционисала у складу са планом и програмом и сва су су протеклом периоду остварила позитивно пословање,



изјавио је данас градоначелник Чачка Милун Тодоровић, поводом годину дана рада локалне самоуправе.

Он каже да су учествујући у бројним пословима, запослени у јавном предузећима уложили максимум напора како би уредили Чачак и грађанима олакшали свакодневни живот.

Тодоровић истиче и да је протеклих годину дана смањен број незапослених. Пре годину дана на евиденцији Националне службе за запошљавање било је 10.480 особа, а данас је тај број 9.324.

У 2016. години реализоване су субвенције за самозапошљавање, програм стручне праксе и јавне радове у висини од 44 милиона динара, а републичка средства су била 7.809.400 динара.

Он каже да је у овој години, буџетом града, за активне мере запошљавања опредељено 38 милиона динара, док је учешће буџета Републике 11.454.545 динара.

"С правом тврдим да Чачак највише издваја у Србији за запошљавање. Град Чачај је прошле године највише издвајао за активне мере, јер је имао и други јавни позив где је из ребаланса додао девет милиона. Јасно је да је и ове године учешће Републике за сваку похвалу од стране локалне самоуправе, јер је тражено учешће од 12 милиона, а добијено је 11.454.545 динара", рекао је Тодоровић.

Говорећи о јавним радовима, он истиче да ће путем њих бити ангажовано 68 лица. За самозапошљавање и стручну праксу, конкурс је у току, а када је у питању подстицај послодавцима за новоотворена радна места, 52 послодавца су добила подстицај за 66 незапослених.

Тодоровић је рекао да је најважнија инвестције за будућност града индустријска зона у Прељини.

"У протеклом периоду је измењен и допуњен План детаљне регулације насеља Прељина, настављамо даље активности, како бисмо захваљујући наведеној индустријској зони, која ће се простирати на 50 хектара коначно могли да изађемо пре оизбиљне инвеститоре и да понудимо Чачак као најбоље место за инвестирање", нагласио је Тодоровић.

У току су преговори са једном великом фирмом и Тодоровић очекује већ у јулу позитиван исход.

Када је реч о најважнијим пројектима који су у току, градоначелник је издвојио реконструкцију Дома војске за потребе Градске библиотеке (122,6 милиона динара), Склониште од ветрова (616.480 евра), Јадранске пећине у Овчарско-кабларској клисури (140.000 евра), фискултурне сала за Специјалну школу "1. новембар" и Установу "Зрачак" (око 76 милиона динара), реконструкцију породилишта у Општој болници Чачак (27.435.769 динара), реконструкцију Основне школе "Степа Степановић" у Горњој Горевници (девет милиона динара)...

Гогорећи о Програму заштите животне средине за 2017. годину, Тодоровић подсећа да буџетска средства износе 42.715.000 динара.

Фонд животне средине ове године ће најпре финансирати капиталну инвестицију - гасна котларница за три школе средњу Техничку, Музичку и Основну школу "Вук Караџић".

За опремање и уређење више вртића предшколских установа "Радост" и "Моје детињство" издвојено је укупно 31,3 милиона динара.

На основу годишњих програма у 2017. години, одобрена су средства за 113 спортских организација у износу од 52.741.349 динара. За награде за постигнуте спортске резултате издвојено је два и по милиона динара. Награде је добило 55 спортиста и 10 спортских организација.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.391.779 посета
Тренутно на сајту: 228 посетилац(a)