Без наплаћивања улаза на Сабор трубача у Гучи 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Без наплаћивања улаза на Сабор трубача у Гучи
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
04.08.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Дан уочи почетка највеће манифестације посвећене труби, 61. по реду Драгачевског сабора трубача у Гучи,



у току су последње припреме.

Према речима организатора овогодишњи сабор враћа се коренима и биће у потпуности посвећен труби.

„Сабор трубача почиње сутра у 11 часова подизањем саборске заставе и интонирањем саборске химне „Са Овчара и Каблара”. Заставу ће подићи славни кошаркаш Радмило Мишовић, који је прихватио наш позив да буде овогодишњи домаћин Сабора”, каже Милија Миленковић, члан Саборског одбора.

Услед корона вируса прошлогодишња посећеност била је знатно мања него ранијих година. Зато се ове године очекује и до 100.000 посетилаца.

„Прошлогодишњу организацију пореметила је корона, али се зато ове године надамо, а готово смо и сигурни да ће посећеност бити велика. Сви смештајни капацитети у Гучи су одавно распродати, чак и у околним местима. А посетиоци већ долазе. Већ су стигли људи из словеније, заузели су позиције својим камперима, шаторима. И очекујемо један спекатл”, рекао је Миленковић.

Овогодишњи пратећи садржај такође је богат, али је и он у складу са традицијом и у духу Сабора трубача.

„Сва три дана су трубачки оркестри на главној позорници и на позорници Културног центра где ће се смењивати и разна културно-уметничка друштва. А у суботу и недељу имаћемо и Биг Бенд РТС-а са вокалним солистима али све уз пратњу трубе. Буквално ће сваки садржај бити испраћен трубом”, истакао је Миленковић.

Миленковић је истакао да се улаз у Гучу, то јест на Сабор трубача неће наплаћивати, а неће се наплаћивати ни улаз на саборски садржај и једино је потребно да посетиоци овогодишњег сабора понесу добро расположење и препусте се звуцима лименог инструмента.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GUCA SABOR TRUBACA DRAGACEVO DRAGACEVSKI SABOR TRUBA TRUBACI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.509.078 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)