У Ужицу постављен зип – лајн, провозао се и градоначелник! 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У Ужицу постављен зип – лајн, провозао се и градоначелник!
Trenutno na sajtu: 409       |       Podeli:
17.11.2018 | 0 коментар(а)



Ужице – Град на Ђетињи добио је још једну туристичку атракцију. Поред старог града постављен је зип - лајн

који све љубитеље адреналина води преко кањона Ђетиње и пружа величантвен доживљај. Дужина трасе је 375, док је висинска разлика 20 метара. А од полазне до силазне тачке путује се око 45 секунди. Оспособљавaњем зип лајна завршене су активности на локалитету стари град.

Директор ТО Западне Србије, Мирослав Рађен, испробао је зип - лајн, фото: Глас западне Србије

“Успели смо у предвиђеном року завршити све што смо планирали. Ово је део пројекта унапређења туристичке инфраструктуре који смо реaлизовали уз помоћ ресорног министарствa, а вредност целе инвестиције је преко 10 милиона динара. Изврсну сарадњу са ресорним министраством потврђује и чињеница да је западна Србија проглашена за једну од кључних регија у земљи. И очекујемо да ћемо на овај начин још више употпунити туристичку понуду Ужица и допринети унапређењу активног одмора, који предлажемо свим нашим посетиоцима али и домаћем становништву”, рекао је Мирослав Рађен, директор Туристичке организације регије запaдне Србије.

Чарима вожње није одолео ни први човек града, Тихомир Петковић, којег је спуштање низ кањон Ђетиње, зип лајном, подсетило на младост.

Градоначелник Тихомир Петковић није одолео чарима зип лајна

“Већ сам неколико пута испробао зип лајн, тако да се грађани и на мом примеру могу уверити да је све безбедно. Прелеп осећај, пун адреналина који ме је подсетио на дане док сам планинарио и скакао падобраном. Овај доживљај не би требало да пропусте наши Ужичани, али и ни посетиоци из других градова и земаља. Ту дефинитивно није крај, јер настављамо улагање у туристичке потенцијале. Година је била пуна радова, али и у наредној нас очекују бројне активности. Планирана је изградња висећег моста од зидина до суседне тврђаве, као и уређење изложбеног простора у самом старом граду”, рекао је Петковић.

Званичан почетак рада зип лајна у Ужицу очекје се од априла следеће године, а сличан пројекат неће заобићи ни љубитеље планине Златар.

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice turizam ziplajn

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.454.513 посета
Тренутно на сајту: 410 посетилац(a)