Бивши радници ФАП-а у протесту 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бивши радници ФАП-а у протесту
Trenutno na sajtu: 573       |       Podeli:
09.12.2016 | 0 коментар(а)



Прибој - Група бивших радника Фабрике аутомобила Прибој, окупљених у Удружење радника Фапа под називом „Радник није роб“,



већ други дан протестује у холу Управне зграде ове фабрике. Као разлоге протеста наводе непоштовање недавно усвојеног Унапред припремљеног плана реорганизације (УППР), те бојажни да фирма неоде у стечај.Са друге стране председник општине Прибој Лазар Рвовић истиче да је протест непотребан и да штети самој фабрици и додаје да је обуставио исплату подстицајних средстава намењене бившим радницима која је требала сутра да крене.

Прошло је више од месец дана од усвајања Унапред припремљеног плана реорганизације, међутим како није дошло до преузимања фабрике од стране Војске Србије , то је изазвало сумњу код бивших фапових радника у реализацију самог УППР и одласка ФАП –а у стечај те су посегнули за протестом.

„Лоша кадровска структура фирме, као и још увек не долазак Војске Србије у фабрику нас асоцира на тихи стечај Фапа. У случају одласка у стечај ми нећемо моћи да добијемо шест заосталих плата а неће нам бити повезан ни радни стаж „ тврди председник Удружења за заштиту радника “Радник није роб”, Мирослав Мршевић.

Нико од руководства фабрике није се налазио у фирми тако да њихов став нисмо могли чути. Међутим огласи се председник овдашње општине Лазар Рвовић, који је истакао да разлога за окупљање бивших раника није било те да је он преурањен и штетан по фабрику.

„Након разговора са представницима Владе Србије у среду 15. децембар биће одржан састанак у Влади на којем ћемо отклонити сва спорна питања. Ни Влада ни локална самоуправа нема намера да оштети бивше раднике Фапа, то смо досадашњим нашим деловањем и показали“, поручује први човек општине на Лиму Лазар Рвовић

Протест радника одложио исплату подстицајних средстава

Иако је било најављено да ће у петак 9. децембра, Општина бившим радницима ФАП-а исплатити 100 евра по години стажа на основу Одлуке о подстицању нових пословних активности радника , до тога неће доћи. Наиме, Рвовић каже да је због протеста бивших радника упутио допис Влади Србије којим их обавештава да ће доћи до одлагања исплате.

“Морамо одложити исплату подстицајних средстава која је била планирана за петак, јер сматрамо да би сва спорна питања требало решити на састанку који је планиран за среду, у супротном имаћемо нову нестабилност и неке нове захтеве који ће обисмислити УППР”, закључује председник општине, Лазар Рвовић.

До када ће протест наставити да траје са сигурношћу нико није могао да каже, али како би истрајали у својим намерама бивши радници су организовали сменска дежурства у Управној згради Фапа.

Прилог емитован у Дневнику западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.404.546 посета
Тренутно на сајту: 573 посетилац(a)