Радови на уређењу излетишта Равни у пуном јеку 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Радови на уређењу излетишта Равни у пуном јеку
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
22.09.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Директор Турситичке организације Регије западна Србија Мирослав Рађен и

директорка Турситичке организације Пријепоље Драгана Вараклић, обишли су радове на уређењу излетишта Равни надомак Пријепоља.

Друга фаза радова, која предвиђа изградњу мокрих човора мушких и женских, потом постављање девет печурака, изградњу дрвених надстрешница са клупама, постављање четири бетонска роштиља, пластичне цистерне за воду и септичке јаме, почела је крајем августа. Посао вредан 3,8 милиона динара поверен је пријепољској фирми „Јоновић градња”.

Уређење излетишта Равни реализује се у оквиру пројекта унапређења туристичке понуде Регије западна Србија увођењем додатних садржаја и уређењем амбијенталних целина, који финансира Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

„У свакој дестинацији Регије западна Србија уредићемо туристичку инфраструктуру у складу са предлогом који су нам доставиле локалне туристичке организације. Познато ми је да је излетиште Равни некада било омиљено код Пријепољаца, надам се да ће то поново бити када га уредимо и када се ту буду одржавале манифестације”, казао је директор Турситичке организације Регије западна Србија Мирослав Рађен и излазио задовољство како теку радови.

Фото: ПП Медиа

Неимари фирме „Јоновић градња” приводе крају изградњу мокрих чворова. Из ове фирме поручују да ће испоштовати уговорене обавезе те да ће посао завршити у предвиђеном року.

„Значајан део посла ми смо већ завршили.Изградња мокрих чворова била је захтевна али то приводимо крају. Следи постављање цистерне за воду, девет печурака, четири бетонска роштиља и изградња надстрешница са клупама”, истиче Сенад Јоновић власник фирме „Јоновић градња”.

Када простор буде приведен намени, примарни задатак Турстичке организације Пријепоље биће да реши начин одржавања излетишта Равни, како не би долазило до гомилања смеће.

„У последње време сусрећемо се са великим проблемима урушавања локалитета и одлагања смећа. Ми нисмо надлежни да чистимо туристичке локалитете и да их одржавамо. У наредном периоду морамо заједно са локалном самоуправом да нађемо решење ко ће управљати локалитетима и старати се о њима, како не би долазило до гомилања смећа и разног отпада на излетиштима”, истиче директорка Туристичке организације Пријепоље Драгана Вараклић.

Прва фаза уређења излетишта Равни завршена је 2019. године, након чега се стало са радовима због пандемије корона вируса. Завршетак друге фазе радова предвиђен је почетком новембра.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje ravni izletiste radovi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.174.101 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)