Без проблема са снегом у Србији 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Без проблема са снегом у Србији
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
16.01.2018 | 0 коментар(а)



На подручју Моравичког округа који обухвата град Чачак и општине Горњи Милановац, Ивањицу и Лучане снег који је јуче падао

од касних поподневних сати до иза поноћи није изазвао веће потешкоће у саобраћају, рекао је за Глас западне Србије начелник Моравичког округа Слободан Јоловић.
"Висина снежног покривача се креће од пет до 15 центиметара у брдско - планинском подручју. Сви путеви су проходни, а све службе су одговориле задатку тако да се саобраћај одвија неометано и на деоници ауто - пута од Прељине до Љига, Ибарској магистрали и свим државним путевима првог и другог приоритета", истакао је Јоловић.
Он је казао да су га локални штабови за ванредне ситуације обавестили да су сви путеви у надлежности локалних самоуправа проходни.

"Оно што бих саветовао нашим учесницима у саобраћају је да ипак мало опрезније возе имајући у виду могућност стварања поледице због ниских температура наредних неколико дана", поручио је начелник Моравичког округа.

Према његовим речима, снабдевање електричном енергијом је стабилно и нема озбиљнијих испадања из система.
"На време смо предузели све мере тако да неке нормалне снежне падавине не могу да угрозе редовно снабдевање електрицном енергијом", истакао је Јоловић.

Снег који је тек пред зору престао да пада није изазвао веће проблеме на територији општине Ивањица, рекао је за Глас западне Србије заменик председника општине Момчило Митровић.

,,На Голији је снег висине од 15 до 20 центриметара али за сада ништа није аларманто. Сви путеви су проходни. Државни путеви се чисте целу ноћ док се са чишћењем општинских кренуло јутрос", наводи Митровић.

Снежне падавине на територији општине Нова Варош формирале су снежни покривач у висини од 5 до 10 центиметара у вишим пределима. Према речима председника општине Радосава Васиљевића током протекле ноћи и јутрос није било значајнијих проблема, сви путеви су проходни а рашчишћавање се одвија по устаљеном интензитету.
"Општина Нова Варош је спремно дочекала ове падавине, а с обзиром на то да смо ми планински крај снег није за нас нешто изненађујуће", казао је Васиљевић за Глас западне Србије.

У општини Лучани ЈП "Путеви Драгачево" је већ јуче у поподневним сатима и у току ноћи кренуло са рашчишћавањем свих општинских путева првог и другог реда, као и улица у варошицама Гуча и Лучани, рекао је за Глас западне Србије директор овог јавног предузећа Милија Миленковић.

Он је истакао да су до јутра сви путеви очишћени и да се саобраћај одвија нормалним интензитетом.

"Што се тиче некатегорисаних сеоских путева нема значајнијих проблема. У договору са председницима Месних заједница дели се нафта за тракторе који са возама чисте снег на овим путевима", истакао је Миленковић и додао да ће све службе бити у приправности и наставити са одржавањем саобраћајница као и да залиха ризле и соли има довољно.
Дуго очекивани снег провејавао је прошле ноћи у ваљевском крају. У Центру за обавештавање у Ваљеву смо сазнали да су коловози због тога влажни и да на њима има свега до пет сантиметара разгаженог снега који не угрожава саобраћај, али тражи опрезност у вожњи. У брдским превојима према Бајиној Башти и другима обавезна је зимска опрема, а за теретна возила забрањен је саобраћај. Снег је обрадовао и госте у планинском одмаралишту Дивчибаре. Нажалост пало је до пет сантиметара снега што је довољно за најмлађе, али не и за оне који би да благодети зиме искористе на жичарама.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.963 посета
Тренутно на сајту: 444 посетилац(a)