Радојевић: Претходне власти одговорне за аферу са вртићима 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Радојевић: Претходне власти одговорне за аферу са вртићима
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
05.12.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Лидер групе грађана „За напреднији Чачак“ Александар Радојевић, сматра да су представници

извршне власти у претходна два мандата били одговорни за претплаћивање боравка деце у вртићима, додајући да ће се обратити тужилаштву.

Нашњ мишљење је да су за ову целу причу најодговорнији вршиоци извешне власти од 2010. године који су дозволили да се крши закон, а који је био јасан и цело време на снази, рекао је Радојевић на конференцији за новинаре.

Радојевић је рекао да су тадашњи градоначелник и заменик градоначелника били дужни да реагују.

Остаје тајна ко стоји иза неодговорности, незнања, намере. Ако се води рачуна да се прикупи сваки динар по закону и исто тако да се потроши, онда је јасно да овог пута није вођено рачуна како се пуни буџет, на који начин се родитељима узима новац, по ком закону, по ком основу. У то време Државна ревизорска институција и буџетска инспекција нису имале било какве примедбе. Поставља се питање да ли су они видели сву документацију, истиче Радојевић.

Према његовим речима, надлежне инспекције, полиција и Агенција за борбу приотив корупције, које су сигурно за ово сазнале из медија треба да уђу у траг и виде ко је одговаран.

У граду и држави треба да завлада сила закона, а не закон силе и да они који су били на власти положе рачун, да кажу како су задужили буџет. За новац који сада треба вратити могло се изградити десет вртића, да сва деца буду уписана, а не као сада да се праве веће групе, истакао је Радојевић.

Он каже да ће и без недавне препоруке председника Скупштине града, група грађана се обратити тужилаштву у намери да помогне својим суграђанима.

Одбили су формирање анкетног одбора који би имао задатак да испита све околности и зашто су родитељи платали између 2.000 и 9.000 динара за боравак деце у вртићима, навео је Радојевић.

Радојевић каже да се још увек не зна број оштећених родитеља, али и тачна цифра колико ће се из крагдске касе бити издвојено средстава за одштету.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.514.635 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)