I ove godine veliko interesovanje za Drinsku regatu u Bajinoj Bašti: smeštajni kapaciteti skoro popunjeni 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
I ove godine veliko interesovanje za Drinsku regatu u Bajinoj Bašti: smeštajni kapaciteti skoro popunjeni
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
12.07.2023 | 0 коментар(а)



Bajina Bašta - Najveći problem pred „Drinsku regatu“ u Bajinoj Bašti, 29. po redu,



koja će se održati od 19. do 23. jula, je gde smestiti mnogobrojne iz zemlje i inostranstva koji bi da učestvuju u jednoj od najvećih manifestacija na vodi u ovom delu Evrope.

Kako kažu u Turističkoj organizaciji „Tara – Drina“, interesovanje je toliko da se očekuje rekordna posećenost, a na to ukazuje potražnja za čamcima i smeštajni kapaciteti koji su skoro pa popunjeni.

Drinska regata Bajina Bašta Foto: GZS

Mesta još uvek ima u hotelu na Perućcu koji nudi paket u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama za aranžmane od dva i tri dana. U strogom centru Bajine Bašte privatni smeštaj je rasprodat, ali se poneki krevet može naći u blizni centra po ceni od 15 evra po osobi. Najam cele kuće za smeštaj do desetak osoba iznosi 300 evra za dva, odnosno 350 za tri dana.

Glavni događaj „Drinske regate“ svakako je veliki spust rekom, karneval na vodi, od podnožja brane u Perućcu do Rogačice i on je zakazan za subotu 22. jula sa početkom u 11. sati.

- Za sve one koji se odluče da na start Regate krenu sopstvenim prevozom, preporuka je da to urade znatno ranije. Ostalima će biti obezbeđen besplatan prevoz autobusima od Bajine Bašte do Perućca u periodu od 08 do 9.30. Takođe, regataši po završetku spusta mogu računati na besplatan prevoz i od Rogačice do Bajine Bašte – kažu u TO „Tara – Drina“.

Odavde napominju da raspoloživih čamaca za rentiranje više nema i pozivaju sve Bajinobaštane koji poseduju plovila, a voljni su da ih iznajme, da se jave u Turističko-informativni centar Bajina Bašta. Cene čamaca koje su regataši rezervisali na vreme kretale su se, zavisno od veličine, od 220 do preko 400 evra. Mesto u čamcu se izdavalo u rasponu od 3.000 do 4.500 dinara.

„Drinska regata“ biće otvorena u sredu 19. jula Sajmom suvenira, meda, rakije i domaćih proizvoda na glavnoj šetališnoj zoni u Bajinoj Bašti, a program će biti nastavljen u 19 sati nastupom animatora i dečjeg muzičkog benda na Gradskom trgu. Narednog dana u Perućcu, kraj reke Godine, od 16 sati biće priređeno tradicionalno takmičenje u spremanju riblje čorbe. Petak je dan za koncerte Peđe Jovanovića i Saše Matića na izletištu Rača na obali Drine.

Na istom mestu, u danu kada je spust Drinom, organizuje se MOST fest na kome će nastupiti „Neverne bebe“ i „Van Gog“. Nedelja je, poručuju iz TO „Tara – Drina“, dan za sumiranje utisaka i završetak Sajma suvenira, meda, rakije i domaćih proizvoda.

 

 

GZS/Blic.rs(V. Lojanica)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


regata bajina basta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.364.721 посета
Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)