Милену и Милана живот je натерао да прерано одрасту: Уместо жеља својих вршњака, маштају о вадилици за кромпир 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Милену и Милана живот je натерао да прерано одрасту: Уместо жеља својих вршњака, маштају о вадилици за кромпир
Trenutno na sajtu: 641       |       Podeli:
03.08.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – На породичном имању Јефтовића у селу Теочин код Горњег Милановца живи двоје младих,
Брат и сестра обрађују пет хектара земље, фото: РИНА

по много чему посебних људи. Милена (16) и Милан (14) остали су без оца ког је покосила опака болест, а бригу о њима сада води бака Љубинка која им је колико је могла заменила родитеље. Ова жена изгубила је два сина, једног док је Србију бранио на Косову, али ипак је у њој остало снаге да се избори за своју унучад.

„Две сахране, два велика губитка. Мајка кад сахрани синове њој више нема живота. Ипак, због Милене и Милана морам још увек да се борим и да их изведем на прави пут“, прича бака Љубинка за РИНУ.

Бака Љубинка изгубила оба сина

Комшије за ово двоје деце имају само похвалне речи, а како и не би када раде и понашају се као велики. Од оца су наследили пет хектара земље, коју гледају и чувају као очи у глави иако још нису ни пунолетни. Милан има 14 година и не машта о авионима и камионима, већ ни мање ни више - о вадилици за кромпир.

„Све послове на имању већ сам научио и ништа ми не пада тешко. Посађени су кромпир и кукуруз и оно што је најважније доброг су квалитета. Наставићу тамо где је мој отац стао и онако како ме је он учио“, каже овај вредни младић док на леђима претовара сено.

Милена је одлична ученица, али и вредна у надници

Његова две године старија сестра задужена је за домаћинство, али ове године већи део летњег распуста провела је у малинама. Одлична је ученица у школи, али и још способнија на њиви и у свим сеоском пословима. По томе, може да стане раме уз раме са дупло старијим девојкама.

„Није ми тешко да идем у надницу, како бих помогла мојима. Кад бих ја седела кући онда би то радила бака, а она је стара да по врућини ради те тешке послове. Преко лета увек може да се заради неки додатни динар, јер има пуно воћа да се бере, зими је доста теже“, прича Милена.

Јефтовићи живе у нади да ће се и у њихову кућу, након свих сртних случајева вратити срећа, јер ова мала породица само то је и заслужила.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


teocin deca baka rad sirocad

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.404.065 посета
Тренутно на сајту: 641 посетилац(a)