"Шилопајска панорама" чува традиционалне вредности 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
"Шилопајска панорама" чува традиционалне вредности
Trenutno na sajtu: 505       |       Podeli:
24.07.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У Шилопају је протеклог викенда одржана трећа по реду туристичко-културна

манифестација „Дани шилопајске панораме“, која својим одржавањем чува традиционалне вредности овог краја, наводи се у саопштењу.

Ова живописна варошица, преко које се пружа јединствен поглед на купу угашеног вулкана Острвица, смештена је на четворомеђи села Шилопај, Церова, Давидовица и Крива Река, и чини изузетно леп и привлачан предео.

Са жељом да постане традиционална, Шилопајска панорама се развија и обогаћује новим садржајима. Овогодишњу манифестацију отворио је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, који је посетио Шилопај у пратњи директора јавних предузећа и установа.

„Општина Горњи Милановац се и ове године укључила као покровитељ ове манифестације која полако али сигурно постаје традиционална. Пуно тога смо овде заједнички урадили, а имамо и пуно планова за будућност. Драго ми је што смо започели сарадњу са ОШ „Светозар Милетић“ из Земуна, са којом ћемо организовати школу у природи за преко 1200 деце годишње. За све је потребна добра инфраструктура и ми на томе увелико радимо. Ових дана почиње асфалтирање 2.1 километра пута од Шилопаја до Церове, док ће до краја године и Крива Река добити два километра асфалтираног пута. Овакве културне манифестације су битне за сваку општину, па и за нашу, и ми их на нашу радост имамо пуно. Поносни смо и на Шилопајску панораму, Косидбу на Руднику, Дане кнегиње Љубице, Теочинске дане, и желимо равномерно да развијамо целу нашу општину. Увек ћемо подржавати овакве догађаје са вером да ће сваке године бити све боље и боље”, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Председник општине Г. Милановац Дејан Ковачевић у разговору са грађанима, фото: ОУ Г. Милановац

Међу организаторима „Шилопајске панораме“ су и Културни центар и Туристичка организација општине Горњи Милановац, док је општина Горњи Милановац покровитељ манифестације.

Целокупан природни амбијент употпуњује неколико архитектонски значајних здања, од којих је најзначајнија црква Светог Николе, коју је 1939. године освештао Владика жички Николај Велимировић.

У недељу је одржана и бициклистичка вожња трасом од Горњег Милановца до Шилопаја (дуж Старе пруге) у дужини од 17 км, у којој је учешће узео и председник општине који је истакао да је активан туризам и изградња бициклистичких стаза пројекат за будућност и да ће се на томе радити.

У оквиру манифестације одржано је пето по реду такмичење у припреми гулаша од дивљачи. У прелепом амбијенту око школе, у конкуренцији четрнаест екипа, прво место заузела је екипа „Плантажа“ Мајдан, друго место „Сувоборска улица“, а треће ловачка секција Заграђе.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.882.947 посета
Тренутно на сајту: 506 посетилац(a)