Малинари последњи пут траже помоћ од власти, могући нови протести и блокаде 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Малинари последњи пут траже помоћ од власти, могући нови протести и блокаде
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
21.11.2018 | 0 коментар(а)



Ужице, Прибој, Пријепоље, Шабац - Представници Удружења пољопривредних произвођача
Илустрација, фото: ГЗС

 „Ужице” из Ужица, „Лимска долина виламет” из Прибоја, „Лимска долина” из Пријепоља и „Мачва” из Шапца упутили су отворено писмо председнику Републике Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић, Министарству туризма, трговине и телекомуникација и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Они у свом допису подсећају да је прошло два месеца од како су им се обратили молбом да им се помогне у решавању проблема око цене малине за род 2018. године.

“У писму смо изнели само голу истину и на најискренији начин поставили питања на која ни до данас нисмо добили никакаве одговоре. Прошло је безмало шест месеци од како су се одржали протести малинара у Пријепољу. Шта су били циљеви учесника протеста, то добро знамо и знамо да знате. Како су се завршили протести то је такође познато. Ни до дана данашњег од истих представника власти који су испред државе давали обећања о аконтној цени малине која је требала да буде од 125 динара са тенденцијом 150 до 160 динара по килограму није се ништа решило, осим што су се нагомилала дуговања, а са њима и егзистенцијални проблеми”, наводи се у писму.

Они даље кажу да су обећања појединаца из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде која су стизала у јуну ове године под изговором да ће се наћи решење за неизвесну ситуацију остала су на нивоу мртвог слова на папиру и празних речи које су послужиле, како тврде, да се проблеми одложе, добијајући на времену, а у корист личних циљева појединих хладњачара и политичара.

Из удружења истичу да време пролази, и да се у међувремну нагомилавају рачуни за комуналне режије, струју, рачуни за неплаћен огрев, порез, кредитна дуговања и погоршавање ситуације која ништа добро не обећава.
Представници ова четири удружења сматрају да им не остаје ништа друго него да се пружи отпор свих радних људи удружених у удружења која се боре за своје право, да раде и од поштеног рада живе.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice priboj prijepolje sabac malinari protesti otvoreno pismo vucic brnabic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.486.822 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)