Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи
Trenutno na sajtu: 753       |       Podeli:
25.06.2022 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Познат је датум одржавања највеће манифестације и најбоље журке на води у региону.
Фото: ГЗС

Дринска регата ове године заказана је за период од 20. до 24 јула и зеленом реком тада ће запловити на стотине чамаца из читавог света. Претходних година корона вирус је смањио број страних гостију, али сада се све враћа у нормалу и већ је забележена велика заинтересованост посетилаца из иностранства.

Фото: ГЗС

"Дринска регата је најстарија манифестација на реци Дрини која се више од четврт века организује у Бајиној Башти,стога је већ један својеврсни бренд по коме је наша општина постала препознатљива ван граница Србије. Већ имамо доста упита, сви они који једном дођу на регату увек се враћају и наредних година. На ту чињеницу смо највише поносни", рекао је за РИНУ Синиша Спасојевић заменик директора ТО "Тара - Дрина".

Концерти Аца Лукаца и Рибље чорбе на излетишту Рача

Осим јединственог карневала на води као и сваке године посетиоци ће моћи да уживају у великом броју занимљивих садржаја, изложбама и концертима великих звезда.Већ од среде 20. јула од раних јутарњих часова велики број учесника Сајма сувенира, меда, ракије и домаћих производа изложиће своје производе на главном шеталишту градића у Подрињу. У наредним данима манифестације очекује биће организовано традиционално такмичење у припремању рибље чорбе поред реке врело у Перућцу као и програм за најмлађе који се одржава на градском тргу све дане трајања манифестације.

У вечерњим часовима на излетишту Рача очекују велики концерти Аце Лукаса, Жељка Васић, Рибље чорбе и Партибрејкерса.

"Очекује се да ће на манифестацији учешће узети преко 130 000 посетилаца.Осим незаборавног сплаварења Дрином, наш главни адут свакако су изузетна природна богатства.Планина Тара, Заовинско и језеро Перућац, фантастични видиковци и богато културно-историјско наслеђе само су неке од топ дестинација које могу да се обиђу и да се у њима ужива током регате",рекао је Спасојевић.

Прва Дринска регата је одржана јула 1994. године и од тада се свакетреће седмице у јулу одвија ова манифестација. Одржава се у успомену на древне дринске сплаваре и представља спој традиције са савременим туристичким трендовима.

 

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


drinska regata spektakl na vodi bajina basta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.029.986 посета
Тренутно на сајту: 754 посетилац(a)