Награђен промотивни филм ђака из Горње Трешњевице 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Награђен промотивни филм ђака из Горње Трешњевице
Trenutno na sajtu: 460       |       Podeli:
08.01.2018 | 0 коментар(а)



Љубовија - Ђаци пешаци ученици Основне школе у Горњој Трешњици, учесници на „Конкурсу за избор најлепше фотографије 2017.године“ добили су награду за промотивни филм ван конкуренције.

У селу Горња Трешњица, на 15-ак километара од Љубовије налази се најстарија школа на подручју општине Љубовија. Ооснована је 1836. године и истурено је одељење ОШ „Петар Враголић“.

Баш у њој су своје школовање започели бројни славни Азбуковчани, захваљујући којима се леп глас о овом крају чуо широм света. Први доктор наука из овог дела Србије, Петар Протић Сокољанин, своје образовање започео је у Основној школи у Горњој Трешњици.

Данас се у школи у Горњој Трешњици школује свега четири ученика од петог до осмог разреда. Сваког дана прелазе близу 14 км од куће до школе и назад до засеока Грчић одакле потичу. Живе на селу, пешаче до школе по снегу, киши, сунцу али осмех не силази са њихових лица. Ведри су, бистрог ума, дружељубиви и прате све што се дешава на образовном и друштвеном пољу у складу са својим узрастом. Сами су креатори своје забаве и игара, без таблета и мобилних телефона. Увек су спремни за разговор и да вам испричају неку догодовштину која им се догодила на путу од куће до школе. Са својим професором информатике Михаилом Стевићем они су креирали промотивни филм о природним лепотама Азбуковице. Своју презентацију су послали на „Конкурс за избор најлепше фотографије 2017.године“, који Туристичка организација Љубовија традиционално расписује крајем године.

,,Одушевили смо се радом наших младих горштака и горостаса и наградили их дипломом и поклонима ван конкуренције. Промотивни филм и њихов рад су за сваку похвалу. За њих и професора који је радио са њима организован је пријем и том приликом смо им уручили диплому за рад и поклоне", наводе из ТО.

Према речима директорке ТО Љубовије Слађане Грујичић оваква младост стасава у руралним крајевима Србије и Азбуковице и опомиње нас да их не заборавимо, да испратимо шта раде, како уче, шта знају и какво детињство имају.

,,Интелигентни су, мудри, сналажљиви, добронамерни. Понестаје ми речи којим би их у целости описала. Просто да бисте схватили какви су морате да их упознате. Плене својим шармом и искреношћу. Такви су малишани Сања Јевтић, Момир Јевтић, Миланка и Марко Павловић", рекла је Грујчић.

Сања Јевтић пише песме а издала је и збирку песама „Врт мог детињства“. Песму ,,Моја Љубовија" поклонила је Туристичкој организацији Љубовија када су гостовали заједно са својим наставницима Михаилом Стевићем и Мирјаном Протић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.111.988 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)