На радничким играма више запослених из јавног него приватног сектора 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
На радничким играма више запослених из јавног него приватног сектора
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
18.05.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - У Чачку ће наредне недеље бити одржане прве радничке спортске игре, на којима ће учествовати 50 екипа, односно 1.120 такмичара.

Они ће се од понедељка до суботе такмичити у 13 дисциплина.

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, изјавио је да је оваква једна манифестација недостајала граду и изразио очекивања да ће она из године у годуну бити масовнија.

"Чачак је град културе и спорта. Ово је прилика за дружење и такмичење. Чуо сам да се ових дана бројни такмичари озбиљно припремају, па онда нека најспремнији и најбољи победе", рекао је Тодоровић.

Зоран Томашевић из организационог одбора, каже да је ентузијазам био велики и да је све за веома кратко време организовано.

Додаје да је већи одзив запослених у јавним установа и предузећима, него у приватном сектору.

"За фудбал су се пријавила 344 такмичара, од којих је 38 жена које ће имати четири екипе. У кошарци ће се такмичити 236 такмичара, одбојци 214, пикаду 185, рукомет 46, стоном тенису 127, атлетици 511 (шест дисциплина). Успели смо да анимирамо једну дисциплину која је помало заборављена, а кој је била раније на радничким спортским играма, то је надвлачење конопца", рекао је Иван Чвркић из организационог одбора игара.

Такмичења ће се одржавати у времену од 17:00 до 22:00 сата. Један од организатора, Ивана Вукајловић, додаје да ће се сва такмичења одржавати на теренима Спортског центра "Младост", осим стоног тениса где ће такмичари снагу одмеравати у сали Дома слепих, а у шаху и пикаду у новим просторијама Фудбалског клуба "Борац".

Она додаје да ће се наредне недеље у Чачку одржати летње радничке Олимпијске игре и да ће само на атлетској стази бити 17 судија и да се неће одступати од пропозиција.

Спонзор првих радничких спортских игра у Чачку биће Халк банка.

Почетку такмичења претходиће дефиле учесника, који је уколико то временске прилике дозволе, бити у недељу у подне на Градском тргу.

Организатори су учесницима игара и дали могућност да предложе још неке спортове у којима би се такмичили наредне године.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.123.966 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)