У Тополи још 11 новозаражених короном, у кућној изолацији 118 особа, од понедељка општина уводи кол центар 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
У Тополи још 11 новозаражених короном, у кућној изолацији 118 особа, од понедељка општина уводи кол центар
Trenutno na sajtu: 316       |       Podeli:
21.11.2020 | 0 коментар(а)



Топола – После паузе од скоро 15 дана, вирус ковид 19 вратио се у Тополу и последњих десетак дана приметан је повећан број заражених.

Према речима првог човека општине Топола Игора Петровића, ситуација у Тополи што се тиче вируса корона још увек није алармантна.


„Дневно имамо 80 до 90 пацијената који се у Дом здравља пријаве са симптомима. После урађене лабораторије и рентгена плућа раде се брисеви пацијентима на које се сумња да су позитивни. Од тог броја тестираних проценат потврђених је од 20 до 25 одсто. Само 16. новембра је било прегледано 28 пацијената од чега је 17 било позитивних. Од 18. новембра резултати су стигли ноћас позитивно је 11 наших суграђана и четворо са стране који су тестирани код нас“, написао је на свом фејсбук профилу председник општине Топола Игор Петровић.

Председник општине Топола Игор Петровић, фото: ТопПрес

Према подацима из Института за јавно здравље Крагујевац, у кућној изолацији у општини Топола је 118 особа. Петровић наглашава да су грађани у изолацији одговорни и да нема кршења изречених мера. Напомиње да су предузете све потребне мере у циљу спречавања даљег ширења овог опасног вируса.


„Ковид амбуланта у Дому здравља ради пуним капацитетом и уз велике напоре здравствених радника који су на висини задатка. Насули смо каменим агрегатом прилаз ковид амбуланти због приласка санитета и грађана. Монтирали смо два војна шатора да пацијенти не би били изложени временским условима, падавинама док чекају преглед. Две медицинске сестре и један лекар из Тополе су пребачени у Крагујевац, на Шумадија сајам као подршка колегама. Локална управа и ЈКСП Топола свакодневно врше дезинфекције улица у центру Тополе као и простора око Дома здравља.

Располажемо са опремом и средствима заштите грађана у довољном броју“, казао је први човек Тополе.

Постављен шатор испред ковид амбуланте, фото: ТопПрес


У циљу веће личне и колективне заштите грађана од пандемије вируса корона, општина Топола ће од понедељка, 23. новембра, увести својеврстан кол центар, односно директну телефонску везу са председником општине Игором Петровићем. Грађани са одређеним проблемима, предлозима и сугестијама могу у периоду од 14 до 15 часова, сваког радног дана, позвати на број телефона 034/6811-017. Сваки позив сматраће се званичним и биће прослеђен надлежним органима Општинске управе на даље поступање.

ГЗС/ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


topola covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.357.566 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)