СНС Лучани: прихваћен предлог за распуштање СО и увођење привремених мера 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
СНС Лучани: прихваћен предлог за распуштање СО и увођење привремених мера
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
12.09.2014 | 0 коментар(а)



Лучани – Преносимо саопштење Повереништва ОО СНС у Лучанима у којем се наводи да је прихваћена

иницијатива за увођење привремених мера у овој општини, од стране Министарства за државну управу и локалну самоуправу:

Министарство за државну управу и локалну самоуправу Владе Републике Србије оценило је да су се у општини Лучани стекли услови за увођење привремених мера.

Одборнички клуб Српске напредне странке у Скупштини општине Лучани обавестио је Министарство државне управе и локалне самоуправе о проблемима у раду и функционисању Скупштине општине Лучани, указујући да Скупштина не заседа од 27.маја 2014.године, с тим да је у међувремену било више покушаја да се седница одржи, али због недостатка кворума Скупштина ипак није заседала. Тако на последњем, четвртом по реду, заказаном за 05.септембар 2014.године, по истеку законска три месеца, од укупно 45 одборника позиву да учествује у раду седнице одазвало се само 12.

Сматрајући да су се у конкретном случају стекли услови за распуштање Скупштине, Одборничка група Српске напредне странке затражила је да Министарство упути предлог Влади за распуштање Скупштине општине Лучани и образовање Привременог органа општине Лучани.

Министарство за државну управу и локалну самоуправу прибавило је од секретара Скупштине општине Лучани извештај о раду Скупштине у последња три месеца, оверени записник са последње одржане седнице, Статут општине Лучани и Пословник о раду, са службеним гласилима у којима су ти акти објављени, и закључило да су се стекли сви законом прописани услови за увођење привремених мера у општини Лучани.

У складу са својим законским овлашћењима Министарство припрема предлог одлука о распуштању Скупштине општине Лучани и образовању Привременог органа општине Лучани, који би требао да се нађе на дневном реду Владе Републике Србије најраније у четвртак 18.септембра 2014.године.

Информативна служба Повереништва ОО СНС у Лучанима




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.142.210 посета
Тренутно на сајту: 379 посетилац(a)