Грип у стагнацији 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Грип у стагнацији
Trenutno na sajtu: 400       |       Podeli:
19.01.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - После великог броја оболелих са симптомима грипа у време новогодишњих и божићних празника, ситуација на



територији општине Чајетина мало је боља. По речима др Гордане Бојовић, начелнице опште медицине Дома здравља, не бележи се велики пад број оболелих, већ је у једној врсти стагнације, а подације говоре да је у питању просек као и сваке године.
“Вакцинација се показала као добра. Наши хронични пацијенти који су се вакцинисали нису добили грип или су добили мању инфекцију респираторног пута, дакле немају тегобе као пацијенти који имају грип”, наглашава начелница опште службе ДЗ Чајетина др Гордана Бојовић.
Уколико се појаве симптоми као што је температура од 40 степени која траје пет дана и главобоља, бол у мишићима, малаксалост и кашаљ, потребно је температуру скидати парацетамолом, конзумирати течности и витамине, а уколико не дође до побољшања наредних дан или два јавити се изабраном лекару.
"Иако смо прошле године имали мањи број пацијената са грипом, то није алармантно из разлога што је у овом тренутку туристичка сезона па има много туриста са симптомима грипа, али када то одузмемо то је углавном исти број као и прошле године, наглашава Бојовић.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.926.832 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)