Поскупљење полисе осигурања за 22,2 одсто подићи ће цене регистрације аутомобила и за неколико хиљада динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Поскупљење полисе осигурања за 22,2 одсто подићи ће цене регистрације аутомобила и за неколико хиљада динара
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
04.08.2022 | 1 коментар(а)



Чињеница је да ће повећање најмање осетити грађани који возе скромније аутомобиле.

Тако ће за регистрацију која је до сада била око 20.000 динара поскупљење бити око 2.600 динара, а цех за грађане који возе луксузније аутомобиле износиће минимум 5.000 динара више.

Да бисте израчунали колико ће вас стајати наредна регистрација морате да знате колико вам кошта полиса. Имајте у виду да полиса није у свим осигуравајућим кућама иста и да цена варира и до 5.000 динара.

Неколицина осигуравајућих кућа ових дана су подигли цене полисе осигурања од аутоодговорности за око 22 одсто у просеку што је подигло и укупну цену регистрације. Поједина осигурања која нису променила ценовнике од 1. августа учиниће то наредних дана. Претходни пут цена полисе осигурања од аутоодговорности промењена је пре пуних осам година и то у јулу 2014. године.

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић детаљно је појаснио разлоге поскупљења.

- Основни разлог поскупљења полисе осигурања од аутоодговорности јесте раст цене резервних делова условљен инфлацијом на светском нивоу. Ту је и раст цена услуга транспорта и процене штете, а значајна ставка која је утицала на поскупљење су и више цене радног часа у сервисима јер смо достигли цене које су актуелне у најразвијенијим европским државама - рекао је Јовановић.

Додаје да се укупна ситуација на тржишту аутомобила неповољно одражава на пословање друштава за осигурање у делу АО.

Са једне стране, производе се све софистициранија и скупља возила, пре електрична, која су подложнија оштећењима, док са друге стране имамо евидентан скок цене половних возила на тржишту, која су репер за одређивање накнаде штета на возилима - додаје Јовановић.

 

ГЗС/Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


registracija vozila poskupljenja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Miki

    Djubrad lopovska



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.451.010 посета
    Тренутно на сајту: 480 посетилац(a)