Врх СПО о смени Вука Драшковића? 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Врх СПО о смени Вука Драшковића?
Trenutno na sajtu: 516       |       Podeli:
25.05.2017 | 0 коментар(а)



Фукционер СПО Жика Гојковић највероватније ће на седници Председништва странке у суботу затражити смену лидера Вука Драшковића,

сазнају “Новости”. Према њиховим информацијама, расположење у врху СПО и у локалним одборима је таков да овај захтев неће проћи. Прича о раздору у СПО покренута је после статуса који је на фејсбук-страници објавио члан Председништва ове странке и лидер Градског одбора у Крагујевцу Милан Урошевић. Он је оптужио Гојковића и Мирка Чикириза да обилазе одборе СПО по Србији тврдећи да се странка мора мењати и приближити владајућој СНС.

Према Урошевићевим тврдњама, “двојац” се позива на, како каже, лажну подршку СНС за те захтеве. Урошевић је одмах сазвао и седницу Градског одбора на којој је Чикириз, који је његов члан, искључен из странке. Најавио је и да ће тражити да Председништво исту меру предузме и против Гојковића. Реагујући на овај сукоб који је испливао у јавности, Драшковић је заказао посебну седницу Председништва на којој ће се расправљати о томе.

Извор “Новости” тврди да су Гојковић и Чикириз одлучили да откажу послушност Драшковићу који води странку од оснивања, пуних 27 година, и да су намеравали да траже његову смену. Њихов став је, према инфомрацијама Новости, да Драшковић треба да напусти чело СПО, као и да би странка требало да направи значајне програмске заократе. Пре свега да се одрекне позитивног става према чланству Србије у НАТО, али и да се додатно приближи СНС.

Извор: Новости, В. Мијатовић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.110.325 посета
Тренутно на сајту: 514 посетилац(a)