Бесплатна регистрација стамбених заједница 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бесплатна регистрација стамбених заједница
Trenutno na sajtu: 641       |       Podeli:
22.09.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Начелник Општинске управе у Горњем Милановцу, Александар Јевтовић, позвао је грађане, који живе у стамбеним зградама,

да региструју стамбене заједнице што пре, додајући да се до 12. децембра не наплаћује локална комунална такса за наведену услугу.

"На седници Скупштине општине Горњи Милановац, која је одржана 25. августа, донета је Одлука о општим правилима кућног реда у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији општине Горњи Милановац која је у складу са новим Законом о становању и одржавању зграда. Овом Одлуком прописано је постојање управника стамбене заједнице као и могућност да лица која живе у стамбеним зградама могу регистровати стамбене заједнице. Овај поступак регистрације бесплатан је до 12. децембра. Након тог датума сама локална самоуправа ће вршити регистрацију стамбених заједница. Свака стамбена заједница ће бити посебно правно лице, које има права и обавезе у складу са Законом о становању и одржавању зграда и Одлуком о општим правилима кућног реда у стамбеним и стамбено-пословним зградама на територији општине", рекао је Јевтовић.

Начелник Општинске управе Александар Јевтовић, фото: Општина Горњи Милановац

Овим актима прецизно је дефинисано шта се сме, а шта не сме чинити у стамбеним зградама. Надлежни органи ће вршити контролу њихове примене.

"Новим Законом су утврђена много већа права за станаре зграда, тако да ја још једном позивам наше суграђане, који живе у стамбеним зградама, да региструју своју стамбену заједницу. Све потребне информације грађани могу добити електронским путем на сајту општине Горњи Милановац (кликом на линк Регистрација стамбених заједница) или у Услужном центру Општинске управе општине Горњи Милановац, као и на број телефона 032/515-0537, а попуњени обрасци и документација предају се на Писарници општине. Ускоро ћемо позвати станаре зграда на један заједнички састанак како би им још једном представили све предности поступка регистрације стамбене заједнице. Једна од предности је, на пример, могућност конкурисања за средства за реновирање заједничких просторија. Такође, локална самоуправа припрема једну Одлуку у вези са оснивањем Фонда за енергетску ефикасност, па ће регистроване стамбене заједнице моћи да конкуришу и за ова средства", истакао је Јевтовић.

До сада су регистроване две стамбене заједнице, у претходној регистрацији по старим прописима било је регистровано само 15 стамбених зграда.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.415.615 посета
Тренутно на сајту: 640 посетилац(a)