Од хобија до уносног посла 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Од хобија до уносног посла
Trenutno na sajtu: 741       |       Podeli:
24.06.2017 | 0 коментар(а)



Лучани - Борко Добросављевић из драгачевског села Котража један је од највећих произвођача малине и

купине у овом крају. Под малином има два хектара и тренутно му је на род стигла на површини од хектар ипо. Црвено злато тренутно бере 10 радника, док ће хектар под купином за бербу стићи након што се оберу малине.

Ових дана посла има каже преко главе, али нашао је начин да себи да одушка и ужива недалеко од свог дома и малињака. Наиме, Добросављевић је дошао на идеју да направи мало језеро које се пуни водом из потока Кривача који протиче кроз његово имање.

“Базен сам ископао пре десетак година ради забаве и рекреације, а пре свега због личног задовољства. Међутим, кад због посла немам времена да одем на пецање, решио сам да ово језерце порибим”, каже овај вредни Драгачевац.

Млађ пастрмке коју је недавно убацио у језеро имала је одличан прираст, па је решио да следећа тура буде већег обима.

“Убацио сам их пре нешто више од 20 дана тада су имале око 30 грама, сада је свака преко 150 грама. Прихрањујем их концентратом, али и у самој води имају храну коју користе”, вели Борко.

Иако није очекивао да ће се риба овако добро адаптирати, нити је језеро порибљавао због бизниса, Борко је увидео да се и од продаје пастрмке може зарадити.

“Бавио сам се раније снабдевањем угоститељских објеката у Београду ћумуром, имам бројна познанства и верујем да ћу имати тржиште за моју свежу пастрмку”, истиче Добросављевић. Он каже да ће наредних дана језеро заштитити лимом и мрежом како би спречио улазак видри и птица.

Али ту није крај Борковим плановима, идеја му је да поред језера направи и кућицу за одмор за своје пријатеље и себе.

“У плану ми је да поставим етно кућу у драгачевском стилу поред језера где ћу се са мојим пријатељима дружити и одмарати у овој лепоти. Некада је овде била воденица мојих предака И то ми је дало идеју да овде нешто направим. Поток који дотиче и пуни ово језеро има капацитет да ту направим неко струјно коло да на тај начин обезбедим струју, додуше једносмерну, која ће се користити за осветљење И потребе оних који ће овде боравити”, прича Борко.

Он каже да поток Кривача никада не пресушује, вода је изузетно чиста и има ракова што је показатељ да јеодличног квалитета.

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.084.010 посета
Тренутно на сајту: 740 посетилац(a)