Стварање бољег привредног амбијента за пословање 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Стварање бољег привредног амбијента за пословање
Trenutno na sajtu: 261       |       Podeli:
02.12.2016 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Циљ локалне самоуправе је да буде активан учесник у креирању свих законских решења која се односе на локалне самоуправе и привреду, рекао је председник општине Дејан Ковачевић,

приликом састанка са представницима Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) и привредницима који послују на територији општине.

"Због тога је овај састанак организован, како би могли и од привредника да чујемо какве су, првенствено, замерке на законе који су на снази и како то можемо поправити и омогућити бољи привредни амбијент за пословање", истакао је Ковачевић.

Два министра у садашњој Влади Србије дошли су из НАЛЕД-а и то министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић и министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић.

"Морамо да прилагодимо наше прописе са прописима Европске уније али морамо ићи корак по корак како не би оптеретили нашу привреду са превеликим наметима. Овакви скупови широм Србије су нам изузетно значајни како би чули какви су проблеми са којима се привредници суочавају на локалном нивоу", рекао је председник Управног одбора НАЛЕД-а и директор компаније "Gomex" Горан Ковачевић.

Фото: Општина Горњи Милановац

НАЛЕД у својој публикацији "Сива књига" пружа препоруке за уклањање административних препрека за пословање у Србији, и до сада је трећина тих препорука и усвојена.

Најближа веза привреде Горњег Милановца и НАЛЕД-а је Дарко Вукобратовић, члан Извршног одбора НАЛЕД-а и директор компаније "Contango", у чијем окриљу се налази предузеће "Рудник и флотација Рудник" са Рудника.

"Закон о рударству је једна од ствари која је рађена кроз НАЛЕД, односно усклађивање тог закона са потребама привреде. Ту је и много других ствари на које се може утицати - од парафискалних намета, преко административних процедура које компликују пословање па до других прописа и закона, који нису сви и увек усмерени на олакшавње пословања", истакао је Вукобратовић.

Фото: Општина Горњи Милановац

НАЛЕД је удружење компанија, општина и организација цивилног друштва које раде заједно на стварању бољих услова за живот и рад у Србији. Ова организација окупља око 260 чланова, а мрежу партнера чини више од 40 државних институција и међународних организација.

Један од главних циљева НАЛЕД-а је јачање капацитета општина. Што се постиже кроз иницијативе за јачање браунфилд локација као покретача локалног економског развоја, подршку примени јавно-приватних партнерстава и сарадњи локалних самоуправа са инвеститорима, промоцију и ширење пракси доброг управљања на локалу...

Ове године НАЛЕД обележава десет година постојања и тим поводом изашла је публикација "10 YEARS OF NALED CELEBRATING REFORM", у којој је један текст посвећен општини Горњи Милановац и погодностима које наша општина пружа инвеститорима.

Глас западне Србије

Фото: Општина Горњи Милановац




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.102.796 посета
Тренутно на сајту: 262 посетилац(a)