МСС: Медијске реформе не могу спроводити они који су урушили медије, Петковић право решење 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
МСС: Медијске реформе не могу спроводити они који су урушили медије, Петковић право решење
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
29.05.2017 | 0 коментар(а)



Медијски савез Србије (МСС), кандидовао је др Милана Петковића из Ниша за члана

радне групе Министарства културе и информисања за израду нове медијске стратегије.

У заједничком саопштењу МСС, који чине Синдикат новинара Србије, Професионално удружење новинара Србије, Удружење медија и медијских радника и Друштво новинара Војводине, истиче се да је неприхватљиво да у доношењу нове стратегије учествују људи који су били чланови приликом израде претходних.

Њивох пређашњи рад се у пракси показао као катастрофалан, јер су медијске реформе резултирале општим урушавањем медијске сцене Србије, затварањем бројних гласила, а велики број новинара и медијских радника нашао се на улици и ивици егзистенције.

Због тога је, кажу у МСС, неопходно да у раду за израду нове медијске стратегију учествују стручни и некомпромитовани људи који ће дати све од себе да нова стратегија буде у интересу запослених у медијима.

Милан Петковић је председник Извршног одбора Професионалног удружења новинара Србије (ПРОУНС) и члан Извршног одбора Синдиката новинара Србије (СИНОС).

По образовању је доктор економских наука и дипломирани машински инжењер. Објављивао је научне и стручне радове у домаћим и страним научним часописима из области економије, медијског права и права конкуренције. Учесник је научних и стручних скупова у земљи и иностранству из области економије и медијског права.

Положио је стручне испит о практичној оспособљености за обављање послова безбедности и здравља на раду и за стечајног управника. Има бројне сертификате, између осталог за "практичне" вештине у новим медијима. Након едукације добио је сертификат Европске новинарске федерације за управљање медијским и синдикалним пројектима.

Од 2012. године је предавач на високошколским установама у Нишу. Од 1997. године ради у електронским и штампаним медијима. Од 2001. године до 2015. године био је новинар, уредник, заменик главног и одговорног уредника и вд главног и одговорног уредника Нишке телевизије. Био је новинар Радио Ниша, ТВ Глобал и дописник из Ниша Вечерњих новости.

"Сматрамо да је неопходно да нову Медијску стратегију раде најстручнији људи и верујемо да предлажемо управо таквог кандидата који се посебно бави медијским монополима. Др Милан Петковић је на јавним расправама указивао пре доношења медијских закона из 2009. године и 2014. године на могуће штетне последице, поготово за локалне и регионалне медије. Нажалост, његови ставови нису тада уважени, али сматрамо да је сада право време да се и његова аргументација коју подржавају наша удружења чује у Радној групи Министарства културе и информисања за израду Медијске стратегије", наводи се у саопштењу МСС.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.862.467 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)