У суботу почиње Меморијал Надежде Петровић: Изложба под називом „Гестови знакови живота” уметника из Аранђеловца 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У суботу почиње Меморијал Надежде Петровић: Изложба под називом „Гестови знакови живота” уметника из Аранђеловца
Trenutno na sajtu: 532       |       Podeli:
29.09.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - У суботу 01. октобра отвара се изложба под називом „Гестови знакови живота”, у оквиру 31.
Фото: ГЗС

Меморијала Надежеде Петровић у Чачку и трајаће до 13. октобра. На Градском тргу у Чачку биће поствљена монументална скулптура Богдана Ђукановића, уметника из Аранђеловца.

Богдан Ђукановић, уметник из Крагујевца, фото: ГЗС

„Ове године сам позван од стране селектора Синише Илића и Бојана Ђорђева да учествујем на 31. Мемориајлу Надежде Петровић. Договорили смо се да нправимо једну мономенталну скулптуру, која ће бити постављена у вашем граду и на тргу, што за мене представља велику част. Размишљао сам о томе како се цела изложба бави гестом и каква је то уметност и уопште уметност која одражава време и друштво у коме живимо. Одлучио сам се да направим једну визуелну метафору, која одражава однос дневне политике и медијске културе према појединцу. Гледајући споља, то је једна минимална структура, форма, а заправо цео садржај се налази унутра”, рекао је Богдан ђукановић, уметник из Аранђеловца.

Један од селектора меморијала Синиша Илић истакао је важност овакве једне изложбе која ће 13 дана бити постављена у Чачку.

Синиша Илић, коселектор Меморијала Надежда Петровић, фото: ГЗС

„Ја сам са Бојаном Ђорђевим селектор изложбе која се зове „Гестови знакови живота”, сада постављамо рад Богдана Ђукановића, уметника из Аранђеловца на Градском тргу у Чачку, који ће ту бити од 01. до 13. октобра. Субота ће бити динамичан дан, биће живих перформанса,а ли и радова у галерији „Рисим”, галерији „Надежда Петровић”, у Дому културе, у Градској библиотеци, а за уживо су планирани преформанси на атлетској стази, испред и у галерији „Надежда Петровић”, као и овде на тргу. Ми смо кернули од неке саме гестуалности, од тога, како у ствари уметници препознају друштвену реалност која се дешава око нас. Концепт изложбе није везан за свакодневницу политичку, али радови, свакако рефлектују неку политичко друштвену климу у којој се налазимо на разне начине”, закључио је Синиша Илић, коселектор Меморијала Надежде Петровић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BOGDAN DJUKANOVIC UMETNIK SINISA ILIC GESTOVI IZLOZBA CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.411.645 посета
Тренутно на сајту: 533 посетилац(a)