Кабловска телевизија после само сва месеца поново поскупљује! 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Кабловска телевизија после само сва месеца поново поскупљује!
Trenutno na sajtu: 554       |       Podeli:
21.01.2017 | 0 коментар(а)



Телевизијске станице траже да им кабловски оператери плаћају накнаду за редистрибуцију програма због чега је могуће још једно поскупљење кабловске телевизије за 150 до 180 динара.

Ово би било друго поскупљење с обзиром на то да је крајем прошле и почетком ове године кабловска већ поскупела за 100 и више динара, зависно од оператера.

Поједини оператери су цене променили још 1. децембра, а други првог дана 2017. године преко нове цене одржавања, али и нове цене пакета. Нове цене се разликују од града до града.

Франце Пресетник, заступник Удружења кабловских оператера за широкопојасне сервисе ксже да је цене недавно већ повећало неколико оператера за 50 до 150 динара, док остали чекају да се заврше преговори са телевизијама.

"Неколико приватних телевизија тражи да редистрибуцију платимо 1-1,20 евра по кориснику. Њихов захтев је оправдан, али то би значило да људи који њихов програм примају преко антена не плаћају ништа, а преко кабла 150-180 динара, за колико би услуге оператера морале да буду веће. Ми смо тражили да се тиме позабаве надлежне институције – Министарство трговине, али и Комисија за заштиту конкуренције", каже Пресетник.

И у Пословном удружењу кабловских оператора Србије (ПУКОС) не искључују могућност да кабловска телевизија још поскупи.

"Тешко да грађани могу поднети нови раст цена, сваки динар се сада у кући мери пет пута. Надамо се да ће се наћи неко решење", истиче Андрија Беднарик.

Телеграф




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.164.957 посета
Тренутно на сајту: 554 посетилац(a)